Contents
- 1 Yapı kayıt belgesi alındıktan sonra ne yapılır?
- 2 Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra tapu nasıl alinir?
- 3 Imar barışı sonrası tapu nasıl alınır?
- 4 Imar barışında bağımsız bölüm nedir?
- 5 Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra değişiklik yapılabilir mi?
- 6 Yapı kayıt belgesi süresi bitti mi?
- 7 Yapı kayıt belgesi ile satış yapılır mı?
- 8 Yapı kayıt belgesi ile ev alınır mı?
- 9 Yapı kayıt belgesi tapu yerine geçer mi?
- 10 Yapı kayıt belgesi alınmazsa ne olur?
- 11 Imar barışı tapu harcı ne kadar?
- 12 Imar barışı köy evlerini kapsıyor mu?
- 13 Binalarda bağımsız bölüm ne anlama gelir?
- 14 Tapuda bağımsız bölüm ne demek?
- 15 Imar barışıyla tapu alınır mı?
Yapı kayıt belgesi alındıktan sonra ne yapılır?
Yapı Kayıt Belgesi alındıktan sonraki tapu sürecinde ise proje çizimleri, zemin tespit tutanağı gibi teknik bilgiler gerekiyor. Tapu için de yine bir ödeme yapılıyor. Bu süreci bilmeyenler ya da teknik bilgilerle uğraşmak istemeyenler yetkililerden danışmanlık hizmeti alıp, tüm işlemlerini yaptırabiliyor.
Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra tapu nasıl alinir?
Buranın tapusu alınabilir mi? Bağımsız bölüme ait yapı kayıt belgesi, yapı için mimar tarafından düzenlenmiş proje, tüm kat maliklerinin imzaladığı yönetim planı ve tüm kat maliklerinin muvafakati ile doğrudan tapu müdürlüğüne müracaat edilerek söz konusu bağımsız bölümün tapusu alınabilir.
Imar barışı sonrası tapu nasıl alınır?
Resmi kurumlara İmar Barışı ‘ndan yararlandığınızın bildirilmesi. İskanlı tapu için bina projesinin hazırlanması Bina zemin tespit tutanağının Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne onaylatılması, belediyeden ‘iskan olur’ yazısının alınması İmar Barışı dosyasının tapuya teslim edilmesi.
Imar barışında bağımsız bölüm nedir?
Bağımsız bölüm; anagayrimenkul içerisinde yer alan bölümleri ifade ediyor. Buna göre bir apartmandaki (anagayrimenkul) evler bağımsız bölüm olarak nitelendiriliyor.
Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra değişiklik yapılabilir mi?
31/12/2017 tarihinden önce tamamlanmış yapılar ile ilgili olarak Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esasların 6 ncı maddesinin (7) nci fıkrasında “ Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılarda ruhsat alınmaksızın yapılabilecek basit onarım ve tadilatlar yapılabilir.” hükmü yer almaktadır.
Yapı kayıt belgesi süresi bitti mi?
MADDE 4 – (1) Yapı Kayıt Belgesi 31/12/2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için verilir. Yapı Kayıt Belgesi için müracaatın 31/10/2018 tarihine kadar yapılması ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 31/12/2018 tarihine kadar ödenmesi gerekir. Başvuru ve ödeme süresini bir yıla kadar uzatmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir.
Yapı kayıt belgesi ile satış yapılır mı?
5-) Yapı Kayıt Belgesi alan kişi bu belge ile yapının satışını yapabilir mi? Bu belge alındıktan sonra kat mülkiyetine geçilmesi durumunda kendi bağımsız bölümünü satılabilir.
Yapı kayıt belgesi ile ev alınır mı?
Yapı Kayıt Belgesi ile kişiler, önce arsa emlak değeri ile yapı maliyeti toplamı üzerinden % 3’lük bedeli ödeyerek yapısını sisteme kaydedecek ve sonra iskan almak ve kat mülkiyetine geçmek için % 6 daha ödeyecek, böylece piyasada yasal olarak alınıp satılabilen bir mülkün sahibi olacak.
Yapı kayıt belgesi tapu yerine geçer mi?
Hayır, ne yazık ki yapı kayıt belgesi tapu yerine kullanılmasına olanak sağlanan bir belge değildir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan imar affı kapsamında yapı kayıt belgesi başvuru formu dolduran kişiler ardından bu belge ile tapu almak için sonraki adımları gerçekleştirecekler.
Yapı kayıt belgesi alınmazsa ne olur?
Ruhsatsız yapılar kredi işlemlerine konu edilememekte, bu yapıların krediyle satışı mümkün olmamaktadır. Yapı kayıt belgesiyle kayıt altına alınan yapılar, yasal statüye kavuştuğu için artık bankalarca teminat olarak kabul edilecek ve böylelikle kredili satış işlemlerine konu edilebilecektir.
Imar barışı tapu harcı ne kadar?
İmar barışı maliyeti için konutlarda %3, ticari binalarda %5 olarak ücretlendirme bulunmaktadır. Tapu dairesinde yapılacak her bir işlem için ise ekstradan beden ödenecektir.
Imar barışı köy evlerini kapsıyor mu?
6-) Köylerde tapulu tarla üzerine ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılan bağ, bahçe evleri de imar barışı kapsamında mıdır? Evet, bu yapılarda imar barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alabilecekler.
Binalarda bağımsız bölüm ne anlama gelir?
Tamamlanan bir yapıdaki katlar, daireler, bürolar, dükkanlar ve depolar gibi başlı başına kullanılabilen bölümler için taşınmazın maliki ya da ortak malikleri bağımsız mülkiyet kurma hakkına sahiptir. Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre bir yapının kat mülkiyetine konu olan her bir bölümüne bağımsız bölüm adı verilir.
Tapuda bağımsız bölüm ne demek?
2) Bağımsız Bölüm Ana gayrimenkule ait kısımların ayrı veya tek başına kullanılmaya müsait olan kısımlarına bağımsız bölüm denilmektedir. Bağımsız bölüme kapıcı odası ve sığınakları örnek verebiliriz. İstenirse ana yapının her katı bir bağımsız bölüm olarak tapu kütüğüne tescil edilebilir.
Imar barışıyla tapu alınır mı?
İmar barışında alınan yapı kayıt belgesi ile tapu da alınabiliyor. Bunun için öncelikle kat mülkiyetinin tesis edilmesi gerekiyor.