Contents
- 1 Müteahhit ile ilgili şikayetler nereye yapılır?
- 2 Kaçak yapı şikayet dilekçesi nereye verilir?
- 3 Kaçak yapı ihbarı nasıl yapılır?
- 4 Bina ile ilgili şikayetler nereye yapılır?
- 5 İnşaat ile ilgili şikayetler nereye yapılır?
- 6 Yeni binada müteahhit sorumluluğu kaç yıl?
- 7 Kaçak yapı nasıl şikayet edilir?
- 8 Kaçak yapı cezası nedir?
- 9 Belediye ile ilgili şikayetler nereye yapılır?
- 10 Bina çatlakları nereye bildirilir?
- 11 Alo 181 hattı nedir?
- 12 Ruhsatsız bina nereye şikayet edilir?
- 13 Apartman ile ilgili şikayetler nereye yapılır?
- 14 Gürültü ile ilgili şikayetler nereye yapılır?
- 15 Komşu saat kaça kadar gürültü yapılabilir?
Müteahhit ile ilgili şikayetler nereye yapılır?
Eğer müteahhit söz konusu işleri yapmıyor, geciktiriyor veya yanlış yapıyor ise, maliye bakanlıkları ve belediyedeki beyaz masalara şikayet edilebilir.
Kaçak yapı şikayet dilekçesi nereye verilir?
Kaçak yapı olarak düşündüğünüz binaları, gecekonduları belediyeye dilekçe hazırlayarak şikayet edebilirsiniz.
Kaçak yapı ihbarı nasıl yapılır?
KAÇAK YAPI İHBAR NUMARALARI Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum paylaşımlarında ayrıca vatandaşların kaçak yapıları ihbar edebilecekleri numalara ilişkin de bilgi vererek çevre ihbar hattı numarasının 0532 01 01 181 ve çağrı merkezi numarasının da ALO 181 olduğunu hatırlattı.
Bina ile ilgili şikayetler nereye yapılır?
Cevap: Apartmanınızın bulunduğu belediyeye gidip şikayet dilekçesi vermelisiniz. Ayrıca belediye makamının bir üst makamı olan Kaymakamlık’a da ilgili konu için dilekçe verebilirsiniz. Komşuluk haklarınızın zedelenmesinden bahisle de Savcılığa şikayet etme hakkınız vardır.
İnşaat ile ilgili şikayetler nereye yapılır?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2013 yılında Alo 181 Çağrı merkezini hizmete alarak vatandaşlarla birebir iletişim kurulmasını hedefledi. Bakanlığımız 2023 çevre ve şehirleşme vizyonu, yaşam kalitesini artıran, insan ve çevre prensibi çerçevesinde Alo 181 ile vatandaşa 7 gün 24 saat hizmet veriyor.
Yeni binada müteahhit sorumluluğu kaç yıl?
Müteahhit tarafından inşa edilmiş ve iskanı alınmış binalarda, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a göre müteahhittin sorumlulukları konutun teslim tarihinden itibaren sıfır olanlarda 5 yıl, ikinci el olanlarda ise 3 yıl devam etmektedir. Konut sahibi olmak belki de hepimizin hayallerinden biridir.
Kaçak yapı nasıl şikayet edilir?
Kaçak inşaat ve kaçak kat şikayeti için bağlı olunan belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü Yıkım Şefliğine başvuru yapılması gerekiyor. Söz konusu başvuru bir dilekçe ile yapılabiliyor.
Kaçak yapı cezası nedir?
İlk olarak 42. maddenin 5. fıkrasına göre, Kanun’un 27. maddesine göre belirlenmiş köy yerleşik alanı ve civarı sınırları içinde köyün nüfusuna kayıtlı olan ve köyde sürekli oturanlar tarafından, projeleri fen, sanat ve sağlık şartlarına uygun olmasına rağmen valilik onayı alınmadan ve muhtarlığa bildirim yapılmadan
Belediye ile ilgili şikayetler nereye yapılır?
Belediye Şikayet Birimleri / İletişim Numaraları İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı İletişim Adresleri Tel: 0312 418 14 83 Mail: [email protected] Adres İnönü Bulvarı No: 4 Bakanlıklar/ANKARA Bunun haricinde Belediyeleri şikayet edebileceğiniz merci olrak il valilikleri bulunmaktadır.
Bina çatlakları nereye bildirilir?
Hasarlı bina tespiti ihbar hattı ve konu ile ilgili ayrıntılı bilgi, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Tapu Kadastro çağrı merkezi ALO 181 numaralı hattı arayarak öğrenebilirsiniz.
Alo 181 hattı nedir?
Çevre sorunları, hava, su ve toprak kirliliği, radyoaktif kirlilik, çevresel etki değerlendirme ve tabiat varlıklarıyla ilgili merak edilenler, Alo 181 hattından 24 saat kesintisiz öğrenilebilmektedir.
Ruhsatsız bina nereye şikayet edilir?
Kaçak inşaat nereye şikayet edilir?: Kaçak inşaatın önlenmesi ve yapı denetim sisteminin etkin uygulanabilmesi için, ruhsatsız olarak bir yapıya başlanıyorsa, yapının dahil olduğu ilçe belediyesinin ilgili birimlerine bildirilebiliyor
Apartman ile ilgili şikayetler nereye yapılır?
Yakınma yöntemleri üçe ayrılmaktadır: Belediyeye şikayet etmek, Sulh Ceza Mahkemesi, Kolluk güçlerine şikayet. Bunun dışında apartman sakinleri bir araya gelerek imza toplayabilir ve sorun yaratan kişiyi binadan çıkartabilir.
Gürültü ile ilgili şikayetler nereye yapılır?
Gürültü yapan komşu veya gürültüye neden olan işyeri hakkında Alo 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aranabilir. Alo 181 Gürültü Şikayet Hattı 7/24 prensibiyle çalışmaktadır. Gürültü ile ilgili şikayetler Alo 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezine yapılıyor. 7
Komşu saat kaça kadar gürültü yapılabilir?
Peki, apartmanda saat kaça kadar gürültü yapılabilir? Kaçtan sonra yapılamaz? İlgili yasalara göre hafta içi yani mesai günlerinde öğle istirahat saatleri olan 13:00 ile 15:00 arasında; geceleri ise 19:00- 07:00 arasında gürültü yayacak hareketlerin yapılması yasak.