Contents
- 1 Yapı kayıt belgesi Doğrulama nasıl yapılır?
- 2 Yapı kayıt belgesi nereden sorgulanır?
- 3 Yapı kayıt belgesi kimden alınır?
- 4 Yapı kayıt belgesi detayı nedir?
- 5 Yapı kayıt belgesi nasıl devredilir?
- 6 Imar barışı belge doğrulama nasıl yapılır?
- 7 Yapı kayıt Belgeme nasıl ulaşabilirim?
- 8 Yapı kayıt belgesinden sonra tapu nasıl alınır?
- 9 Yapı kayıt belgesi iptal olanlar ne yapacak?
- 10 Yapı kayıt belgesi ile satış yapılabilir mi?
- 11 Yapı kayıt belgesi yapı kullanma izni yerine geçer mi?
- 12 Yapı kayıt belgesi ücreti ne kadar?
- 13 Yapı kayıt belgesi olan ev yıkılabilir mi?
- 14 Yapı kayıt belgesi ile neler yapılabilir?
- 15 Imar barışı Yapı kayıt belgesi alındıktan sonra ne yapılır?
Yapı kayıt belgesi Doğrulama nasıl yapılır?
Yapı Kayıt Belgesinin doğruluğu, https://www.turkiye.gov.tr/csb-imar-barisi- belge – dogrulama adresi üzerinden sunulan İmar Barışı Yapı Kayıt Belgesi Doğrulaması hizmeti kullanılarak veya mobil cihazlara yüklenebilecek e-Devlet Kapısı’na ait Barkodlu Belge Doğrulama uygulaması vasıtası ile belge üzerindeki karekod
Yapı kayıt belgesi nereden sorgulanır?
31 Aralık 2018 tarihinde başvuruların sona ereceği yapı kayıt belgesi başvuru sorgulama e devlet üzerinden yapılıyor. Ayrıca yapı kayıt belgesi e devlet üzerinden online olarak başvurular yapılabiliyor.
Yapı kayıt belgesi kimden alınır?
Yapı Kayıt Belgesi için maliklerden biri ya da vekili e-devlet üzerinde yapı kayıt belgesi formunu doldurarak müracaatta bulunabiliyor. Ayrıca dileyenler başvurularını yetkili kurum ve kuruluşlar aracılığı ile de yapabilir.
Yapı kayıt belgesi detayı nedir?
Yapı Kayıt Belgesi, yapılan bir binanın resmi olarak belirlenen şartlara uygunluğunu gösteren bir belgedir. Yapı kayıt almaya hak kazanamayan binalar için kaçak kabul edilmesi ve yıkım kararı alınması öngörülmüş, yıkım kararı iptali için ise yapı kayıt belgesi alınması zorunluluğu getirilmiştir.
Yapı kayıt belgesi nasıl devredilir?
Yapı kayıt belgesi malikinin kişinin yapı kayıt belgesi aldığı taşınmazın satışı sonrası devir işleminin yapılabilmesi için yapı satışını gösterir belge, alıcıya ait TC kimlik numarasını gösterir belge, adres ve iletişim bilgileriyle Valiliğe (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne) başvurulması gerekiyor.
Imar barışı belge doğrulama nasıl yapılır?
e-Devlet Kapısı üzerinden oluşturulan tüm barkodlu belgeleri burada doğrulayabilirsiniz. Doğrulamak istediğiniz belgeye ait barkod numarasını giriniz. Ücretsiz e-Devlet Barkodlu Belge Doğrulama mobil uygulaması ile, belgenin üzerindeki karekod’u okutarak, belgeleri daha hızlı ve kolay bir şekilde doğrulayabilirsiniz.
Yapı kayıt Belgeme nasıl ulaşabilirim?
Bu belgenin doğruluğu https://www.turkiye.gov.tr/csb-imar-barisi-belge-dogrulama adresinde veya mobil cihazlarınıza yükleyebileceğiniz e-Devlet Kapısı’na ait Barkodlu Belge Doğrulama uygulaması vasıtası ile yandaki karekod okutularak kontrol edilebilir.
Yapı kayıt belgesinden sonra tapu nasıl alınır?
Buranın tapusu alınabilir mi? Bağımsız bölüme ait yapı kayıt belgesi, yapı için mimar tarafından düzenlenmiş proje, tüm kat maliklerinin imzaladığı yönetim planı ve tüm kat maliklerinin muvafakati ile doğrudan tapu müdürlüğüne müracaat edilerek söz konusu bağımsız bölümün tapusu alınabilir.
Yapı kayıt belgesi iptal olanlar ne yapacak?
Yapı Kayıt Belgesi ‘nin iptaline ilişkin verilen karar bir idari işlem olup, bu karara karşı ilgili valiliğin bulunduğu yerdeki idare mahkemesi nezdinde iptal davası açılabiliyor. Böyle bir kararı tebliğ alan Yapı Kayıt Belgesi sahibinin 60 gün içinde dava açması gerekiyor.
Yapı kayıt belgesi ile satış yapılabilir mi?
5-) Yapı Kayıt Belgesi alan kişi bu belge ile yapının satışını yapabilir mi? Bu belge alındıktan sonra kat mülkiyetine geçilmesi durumunda kendi bağımsız bölümünü satılabilir.
Yapı kayıt belgesi yapı kullanma izni yerine geçer mi?
Üstelik İmar Kanunu’nun geçici 16/10 maddesinde yapı kayıt belgesinin, yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerli olduğu, yapı kayıt belgesi düzenlenen yapıların yenilenmesi durumunda yürürlükte olan imar mevzuatı hükümleri uygulanacağı açıkça belirtildiğinden, yapı kayıt belgesi,
Yapı kayıt belgesi ücreti ne kadar?
Tarımsal amaçlı basit binalar için metrekareye 200 TL, 1-2 katlı binalar ve basit sanayi yapıları için metrekareye 600 TL, 3-7 katlı binalar ve entegre sanayi yapıları için metrekareye bin TL, 8 ve daha yüksek katlı binalar için metrekareye bin 600 TL, lüks binalar, villa, alışveriş kompleksi, hastane gibi yapılar için
Yapı kayıt belgesi olan ev yıkılabilir mi?
İmar barışıyla ilgili kanuni düzenleme sadece İmar Kanunu uyarınca alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları kaldırılır. Bu nedenle bu alanlarda yapı kayıt belgesi alınmış olsa dahi Mera Kanunu veya Orman Kanunu uyarınca yıkım kararı verilmesi ve yapıların yıkılması mümkündür.
Yapı kayıt belgesi ile neler yapılabilir?
Yapı kayıt belgesi almanın 6 önemli faydası
- Cins tashihi ve kat mülkiyeti tesisi.
- Su, elektrik ve doğalgaz bağlanması
- 3. Ruhsatsız yapıya ilişkin yıkım kararları ve para cezalarının iptali.
- İşyeri açma ve çalışma ruhsatının alınması
- Gayrimenkulün değerinin artması
- Krediye konu edilebilir hale gelmesi.
Imar barışı Yapı kayıt belgesi alındıktan sonra ne yapılır?
İmar barışı ile ruhsatsız olan yapınızın kayıt altına alınması işlemi iki aşamalıdır. Yapı kayıt belgenizi aldıktan sonra ikinci aşama olan tapuya tescil işlemi yapılması gerekmektedir.