Contents
- 1 Imar barışından sonra tapu nasıl alınır?
- 2 Yapı kayıt belgesi olan ev alınır mı?
- 3 Yapı kayıt belgesi ile satış yapılabilir mi?
- 4 Yapı kayıt belgesi alındıktan sonra ne yapmalı?
- 5 Yapı kayıt belgesi olanlar tapu alabilir mi?
- 6 Imar barışından yararlananlar tapu alabilir mi?
- 7 Yapı kayıt belgesi olan eve konut kredisi çıkar mı?
- 8 Yapı kayıt belgesi alındıktan sonra tadilat yapılabilir mi?
- 9 Yapı kayıt belgesi kaç yıl geçerli?
- 10 Yapı kayıt belgeli yer nasıl satılır?
- 11 Yapı kayıt belgesi ruhsat yerine geçer mi?
- 12 Yapı kayıt belgesi ile inşaat yapılabilir mi?
- 13 Yapı kayıt belgesinden sonra kat mülkiyeti nasıl alınır?
- 14 Yapı kayıt belgesi yıkım kararını durdurur mu?
- 15 Yapı kayıt belgesi ile neler yapılabilir?
Imar barışından sonra tapu nasıl alınır?
Resmi kurumlara İmar Barışı ‘ndan yararlandığınızın bildirilmesi. İskanlı tapu için bina projesinin hazırlanması Bina zemin tespit tutanağının Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne onaylatılması, belediyeden ‘iskan olur’ yazısının alınması İmar Barışı dosyasının tapuya teslim edilmesi.
Yapı kayıt belgesi olan ev alınır mı?
Yapı Kayıt Belgesi ile kişiler, önce arsa emlak değeri ile yapı maliyeti toplamı üzerinden % 3’lük bedeli ödeyerek yapısını sisteme kaydedecek ve sonra iskan almak ve kat mülkiyetine geçmek için % 6 daha ödeyecek, böylece piyasada yasal olarak alınıp satılabilen bir mülkün sahibi olacak.
Yapı kayıt belgesi ile satış yapılabilir mi?
5-) Yapı Kayıt Belgesi alan kişi bu belge ile yapının satışını yapabilir mi? Bu belge alındıktan sonra kat mülkiyetine geçilmesi durumunda kendi bağımsız bölümünü satılabilir.
Yapı kayıt belgesi alındıktan sonra ne yapmalı?
Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra yapılması gerekenler şu şekilde sıralanıyor:
- 1- Belgeyi belediyeye verin!
- 2- Konut aboneliklerinizi bağlatın!
- 3- Para ve yıkım cezalarını sildirin!
- 4- Belgenizi tapuya tescil edin!
- Yapı kayıt belgesi alınmazsa..
Yapı kayıt belgesi olanlar tapu alabilir mi?
Buranın tapusu alınabilir mi? Bağımsız bölüme ait yapı kayıt belgesi, yapı için mimar tarafından düzenlenmiş proje, tüm kat maliklerinin imzaladığı yönetim planı ve tüm kat maliklerinin muvafakati ile doğrudan tapu müdürlüğüne müracaat edilerek söz konusu bağımsız bölümün tapusu alınabilir.
Imar barışından yararlananlar tapu alabilir mi?
İmar barışında alınan yapı kayıt belgesi ile tapu da alınabiliyor. Bunun için öncelikle kat mülkiyetinin tesis edilmesi gerekiyor.
Yapı kayıt belgesi olan eve konut kredisi çıkar mı?
Bankalar konut kredisi için yapı kayıt belgesi getiren kişilerin başvurularını kabul edecek. Bu sayede artık imar affı hakkından yararlanarak yapı kayıt belgesi alan kişiler yapı kayıt belgesi ile kredi çekebilecek. Bilindiği üzere şu anda geçerli olan sistemde bankalar iskansız dairelere kredi vermiyor.
Yapı kayıt belgesi alındıktan sonra tadilat yapılabilir mi?
Yapı Kayıt Belgesi Alınan Yerlerde Tadilat Ruhsatı Gerektirmeyen Tadilat. Bu hüküm kapsamında, inşaat halinde olmayan, yani bitmiş kullanılmakta olan bir yapı için Yapı Kayıt Belgesi alındıktan sonra, yapıda ruhsat alınmaksızın basit onarım ve tadilatlar yapılabilecektir.
Yapı kayıt belgesi kaç yıl geçerli?
MADDE 9 – (1) Yapı Kayıt Belgesi, yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerlidir. Yapı Kayıt Belgesi düzenlenen yapıların yenilenmesi durumunda yürürlükte olan imar mevzuatı hükümleri uygulanır.
Yapı kayıt belgeli yer nasıl satılır?
Yapı kayıt belgesi malikinin kişinin yapı kayıt belgesi aldığı taşınmazın satışı sonrası devir işleminin yapılabilmesi için yapı satışını gösterir belge, alıcıya ait TC kimlik numarasını gösterir belge, adres ve iletişim bilgileriyle Valiliğe (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne) başvurulması gerekiyor.
Yapı kayıt belgesi ruhsat yerine geçer mi?
Yapı Kayıt Belgesi İskan Belgesi Yerine Geçiyor Mu? Hayır, yapı kayıt belgesi iskan belgesi olarak kullanılamamaktadır. Bu belge sadece bir sonraki aşamada iskan belgesi başvurusu yapılmasına izin vermektedir.
Yapı kayıt belgesi ile inşaat yapılabilir mi?
Yapı Kayıt belgesi verilmesine ilişkin usul ve esaslarda “(6) İnşaat halindeki yapılarda 31/12/2017 tarihi itibari ile bitmiş olan kısımlar için ilave inşaat alanı ihdas etmemek şartı ile Yapı Kayıt Belgesi verilir ve Yapı Kayıt Belgesi verilen kısımların eksik inşaat işleri tamamlanabilir.” hükmü bulunmaktadır.
Yapı kayıt belgesinden sonra kat mülkiyeti nasıl alınır?
Yapı Kayıt Belgesi aldıktan sonra malikler tam muvafakat ile tapuya müracaat ederek ve yapı kayıt belgesi için ödenen bedel kadar ilave ödeme yaparak, cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edebilecek.
Yapı kayıt belgesi yıkım kararını durdurur mu?
Yapı Kayıt Belgesi yapının kullanım amacına yöneliktir. Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılarla ilgili bu Kanun uyarınca alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları iptal edilir.
Yapı kayıt belgesi ile neler yapılabilir?
Yapı kayıt belgesi almanın 6 önemli faydası
- Cins tashihi ve kat mülkiyeti tesisi.
- Su, elektrik ve doğalgaz bağlanması
- 3. Ruhsatsız yapıya ilişkin yıkım kararları ve para cezalarının iptali.
- İşyeri açma ve çalışma ruhsatının alınması
- Gayrimenkulün değerinin artması
- Krediye konu edilebilir hale gelmesi.