Contents
- 1 E devletten Yapı kayıt belgesi nasıl çıkarılır?
- 2 Yapı kayıt belgesi nasıl alınır?
- 3 Yapı kayıt belgesi nereden sorgulanır?
- 4 Yapı kayıt belgesi ile satış yapılabilir mi?
- 5 Yapı kayıt belgesi nasıl iptal edilir?
- 6 Imar barışı Yapı kayıt belgesi nereden alınır?
- 7 Yapı kayıt belgesi kaç para?
- 8 Yapı kayıt belgesi olmazsa ne olur?
- 9 Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra tapu nasıl alınır?
- 10 Yapı kayıt belgesi kimin adına?
- 11 Yapı kayıt belgesi devri nasıl yapılır?
- 12 Yapı kayıt belgeli ev alınır mi?
- 13 Yapı kayıt belgesi alındıktan sonra tadilat yapılabilir mi?
- 14 Yapı kayıt belgesi ruhsat yerine geçer mi?
- 15 Yapı kayıt belgesi olan yer yıkılabilir mi?
E devletten Yapı kayıt belgesi nasıl çıkarılır?
Yapı kayıt belgesi e devletten nasıl alınır? Yapı kayıt belgesi için başvuru onaylandığı taktirde e devlet sistemi üzarinden belge bilgisayara indirilir. Bilgisayara indirildikten sonra yazıcıdan yapı kayıt belgesi çıktısı alınabilir.
Yapı kayıt belgesi nasıl alınır?
(2) Yapı Kayıt Belgesi için yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formunun doldurulması suretiyle müracaatta bulunulabileceği gibi kurum ve kuruluşlara başvurulmak suretiyle de müracaatta bulunulabilir.
Yapı kayıt belgesi nereden sorgulanır?
31 Aralık 2018 tarihinde başvuruların sona ereceği yapı kayıt belgesi başvuru sorgulama e devlet üzerinden yapılıyor. Ayrıca yapı kayıt belgesi e devlet üzerinden online olarak başvurular yapılabiliyor.
Yapı kayıt belgesi ile satış yapılabilir mi?
5-) Yapı Kayıt Belgesi alan kişi bu belge ile yapının satışını yapabilir mi? Bu belge alındıktan sonra kat mülkiyetine geçilmesi durumunda kendi bağımsız bölümünü satılabilir.
Yapı kayıt belgesi nasıl iptal edilir?
Yapı Kayıt Belgesi ‘nin iptaline ilişkin verilen karar bir idari işlem olup, bu karara karşı ilgili valiliğin bulunduğu yerdeki idare mahkemesi nezdinde iptal davası açılabiliyor. Böyle bir kararı tebliğ alan Yapı Kayıt Belgesi sahibinin 60 gün içinde dava açması gerekiyor.
Imar barışı Yapı kayıt belgesi nereden alınır?
İmar barışında e-devlet üzerinden başvurulabiliyor.
Yapı kayıt belgesi kaç para?
Tarımsal amaçlı basit binalar için metrekareye 200 TL, 1-2 katlı binalar ve basit sanayi yapıları için metrekareye 600 TL, 3-7 katlı binalar ve entegre sanayi yapıları için metrekareye bin TL, 8 ve daha yüksek katlı binalar için metrekareye bin 600 TL, lüks binalar, villa, alışveriş kompleksi, hastane gibi yapılar için
Yapı kayıt belgesi olmazsa ne olur?
Yapı kayıt belgesi olmayan binaların, abonelik açtırmaları yasaktır. Yapı kayıt almaya hak kazanamayan binalar için kaçak kabul edilmesi ve yıkım kararı alınması öngörülmüş, yıkım kararı iptali için ise yapı kayıt belgesi alınması zorunluluğu getirilmiştir.
Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra tapu nasıl alınır?
Buranın tapusu alınabilir mi? Bağımsız bölüme ait yapı kayıt belgesi, yapı için mimar tarafından düzenlenmiş proje, tüm kat maliklerinin imzaladığı yönetim planı ve tüm kat maliklerinin muvafakati ile doğrudan tapu müdürlüğüne müracaat edilerek söz konusu bağımsız bölümün tapusu alınabilir.
Yapı kayıt belgesi kimin adına?
MADDE 6 – (1) Yapı Kayıt Belgesi verilen yapıların malikleri, bu belgenin bir örneğini belediye ve mücavir alan sınırları içinde ilgili belediyesine, bu sınırlar dışında il özel idaresine vermek zorundadır.
Yapı kayıt belgesi devri nasıl yapılır?
Yapı kayıt belgesi malikinin kişinin yapı kayıt belgesi aldığı taşınmazın satışı sonrası devir işleminin yapılabilmesi için yapı satışını gösterir belge, alıcıya ait TC kimlik numarasını gösterir belge, adres ve iletişim bilgileriyle Valiliğe (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne) başvurulması gerekiyor.
Yapı kayıt belgeli ev alınır mi?
Yapı Kayıt Belgesi ile kişiler, önce arsa emlak değeri ile yapı maliyeti toplamı üzerinden % 3’lük bedeli ödeyerek yapısını sisteme kaydedecek ve sonra iskan almak ve kat mülkiyetine geçmek için % 6 daha ödeyecek, böylece piyasada yasal olarak alınıp satılabilen bir mülkün sahibi olacak.
Yapı kayıt belgesi alındıktan sonra tadilat yapılabilir mi?
Yapı Kayıt Belgesi Alınan Yerlerde Tadilat Ruhsatı Gerektirmeyen Tadilat. Bu hüküm kapsamında, inşaat halinde olmayan, yani bitmiş kullanılmakta olan bir yapı için Yapı Kayıt Belgesi alındıktan sonra, yapıda ruhsat alınmaksızın basit onarım ve tadilatlar yapılabilecektir.
Yapı kayıt belgesi ruhsat yerine geçer mi?
Yapı Kayıt Belgesi İskan Belgesi Yerine Geçiyor Mu? Hayır, yapı kayıt belgesi iskan belgesi olarak kullanılamamaktadır. Bu belge sadece bir sonraki aşamada iskan belgesi başvurusu yapılmasına izin vermektedir.
Yapı kayıt belgesi olan yer yıkılabilir mi?
Yapı kayıt belgesi iptal olan bina için yıkım kararı alınabilir ve bu bina mühürlenebilir. Ayrıca kişi hakkında idari para cezası söz konusu olacaktır. Kişiye tanınan süre içerisinde yapı yıkılmazsa tekrar idari para cezası işlemi söz konusu olabilir.