Hızlı Cevap: Yapı Kayıt Belgesi Ile Elektrik Abonesi Nasıl Alınır?

Yapı kayıt belgesi ile elektrik nasıl alınır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkilendireceği kurum ve kuruluşlardan ya da e-devlet üzerinden Yapı Kayıt Belgesi alanlar, bulundukları ildeki elektrik dağıtım şirketi ile ‘Bağlantı Anlaşması’, perakende elektrik şirketi ile de ‘Perakende Satış Sözleşmesi’ imzalayarak elektrik aboneliği sürecini başlatabiliyor.

Yapı kayıt belgesi olan yere ruhsat alınır mı?

Yapı kayıt belgesiyle kayıt altına alınan ruhsatsız yapılar için işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınabilir. Bu yapılar bakımından işyerinin yapı kullanma iznine (iskan) sahip olması şartı aranmaz.

Yapı kayıt belgesi ile satış yapılabilir mi?

5-) Yapı Kayıt Belgesi alan kişi bu belge ile yapının satışını yapabilir mi? Bu belge alındıktan sonra kat mülkiyetine geçilmesi durumunda kendi bağımsız bölümünü satılabilir.

Yapı kayıt belgesi alınıyor mu?

Yapı Kayıt Belgesi, yapılan bir binanın resmi olarak belirlenen şartlara uygunluğunu gösteren bir belgedir. Yapı kayıt almaya hak kazanamayan binalar için kaçak kabul edilmesi ve yıkım kararı alınması öngörülmüş, yıkım kararı iptali için ise yapı kayıt belgesi alınması zorunluluğu getirilmiştir.

You might be interested:  Sık sorulan: Yapı Kredi Kartsız Para Çekme Nasıl Yapılır?

Yapı kayıt belgesinden sonra tapu nasıl alınır?

Buranın tapusu alınabilir mi? Bağımsız bölüme ait yapı kayıt belgesi, yapı için mimar tarafından düzenlenmiş proje, tüm kat maliklerinin imzaladığı yönetim planı ve tüm kat maliklerinin muvafakati ile doğrudan tapu müdürlüğüne müracaat edilerek söz konusu bağımsız bölümün tapusu alınabilir.

Yapı kayıt belgesi olan bina yıkılabilir mi?

Yapı Kayıt Belgesi İptal Olan Bina Yıkılabilir Mi? Bu süreçte kişi sadece iptal davası ile değil başka bazı hukuki süreçlerle de karşı karşıya kalabilir. Yapı kayıt belgesi iptal olan bina için yıkım kararı alınabilir ve bu bina mühürlenebilir. Ayrıca kişi hakkında idari para cezası söz konusu olacaktır.

Yapı kayıt belgesi yapı kullanma izni yerine geçer mi?

Üstelik İmar Kanunu’nun geçici 16/10 maddesinde yapı kayıt belgesinin, yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerli olduğu, yapı kayıt belgesi düzenlenen yapıların yenilenmesi durumunda yürürlükte olan imar mevzuatı hükümleri uygulanacağı açıkça belirtildiğinden, yapı kayıt belgesi,

Yapı kayıt belgesi inşaat ruhsatı yerine geçer mi?

Yapı Kayıt belgesi yapıyı ruhsat ve eklerine uygun hale getirmemektedir, bu sebeple Yapı Kayıt Belgesi yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak yapıldığını gösteren “ Yapı Kullanma İzin Belgesi ” ne eşdeğer bir belge niteliğinde değildir.

Yapı kayıt belgesi alan kat mülkiyeti yerine geçer mi?

4-) İmar Barışı kapsamında Kat mülkiyetine geçiş olacak mı? Yapı Kayıt Belgesi aldıktan sonra malikler tam muvafakat ile tapuya müracaat ederek ve yapı kayıt belgesi için ödenen bedel kadar ilave ödeme yaparak, cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edebilecek.

Yapı kayıt belgesi kaç yıl geçerli?

MADDE 9 – (1) Yapı Kayıt Belgesi, yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerlidir. Yapı Kayıt Belgesi düzenlenen yapıların yenilenmesi durumunda yürürlükte olan imar mevzuatı hükümleri uygulanır.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Banka Kartımda Ne Kadar Para Var Yapı Kredi?

Yapı kayıt belgesi alındıktan sonra tadilat yapılabilir mi?

Yapı Kayıt Belgesi Alınan Yerlerde Tadilat Ruhsatı Gerektirmeyen Tadilat. Bu hüküm kapsamında, inşaat halinde olmayan, yani bitmiş kullanılmakta olan bir yapı için Yapı Kayıt Belgesi alındıktan sonra, yapıda ruhsat alınmaksızın basit onarım ve tadilatlar yapılabilecektir.

Yapı kayıt belgesi ile inşaat yapılabilir mi?

Yapı Kayıt belgesi verilmesine ilişkin usul ve esaslarda “(6) İnşaat halindeki yapılarda 31/12/2017 tarihi itibari ile bitmiş olan kısımlar için ilave inşaat alanı ihdas etmemek şartı ile Yapı Kayıt Belgesi verilir ve Yapı Kayıt Belgesi verilen kısımların eksik inşaat işleri tamamlanabilir.” hükmü bulunmaktadır.

Yeni yapı kayıt Belgesi nasıl alınır?

(2) Yapı Kayıt Belgesi için yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formunun doldurulması suretiyle müracaatta bulunulabileceği gibi kurum ve kuruluşlara başvurulmak suretiyle de müracaatta bulunulabilir.

Yapı kayıt nereden alınır?

Yapı kayıt başvurusu e-Devlet üzerinden yapılması durumunda, Yapı Kayıt Belgesi formunun eksiksiz olarak doldurulmasından ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılmasından sonra, Yapı Kayıt Sistemi tarafından oluşturulan Yapı Kayıt Belgesi talepte bulunan yapı sahibince e-Devlet üzerinden alınıyor.

Yapı kayıt belgesi yıkım kararını durdurur mu?

Yapı Kayıt Belgesi yapının kullanım amacına yöneliktir. Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılarla ilgili bu Kanun uyarınca alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları iptal edilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *