Contents
- 1 Yapı kayıt belgesinden sonra tapu nasıl alınır?
- 2 Yapı kayıt belgesi ne zamana kadar geçerli?
- 3 Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra değişiklik yapılabilir mi?
- 4 Yapı kayıt belgesini nereden alabilirim?
- 5 Imar barışı sonrası tapu nasıl alınır?
- 6 Imar barışı Yapı kayıt belgesinden sonra ne yapılır?
- 7 Yapı kayıt belgesi iptal olursa ne olur?
- 8 Yapı kayıt belgesi ile inşaat yapılabilir mi?
- 9 Yapı kayıt belgesi yapı kullanma izni yerine geçer mi?
- 10 Yapı kayıt belgesi ile satış yapılabilir mi?
- 11 Imar barışında yanlış beyan cezası nedir?
- 12 Yanlış Yapı kayıt belgesi nasıl düzeltilir?
- 13 Yapı kayıt belgeli ev alınır mi?
- 14 Yapı kayıt belgesini kimler alabilir?
- 15 Yapı kayıt belgesi ücreti ne kadar?
Yapı kayıt belgesinden sonra tapu nasıl alınır?
Buranın tapusu alınabilir mi? Bağımsız bölüme ait yapı kayıt belgesi, yapı için mimar tarafından düzenlenmiş proje, tüm kat maliklerinin imzaladığı yönetim planı ve tüm kat maliklerinin muvafakati ile doğrudan tapu müdürlüğüne müracaat edilerek söz konusu bağımsız bölümün tapusu alınabilir.
Yapı kayıt belgesi ne zamana kadar geçerli?
MADDE 4 – (1) Yapı Kayıt Belgesi 31/12/2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için verilir. Yapı Kayıt Belgesi için müracaatın 31/10/2018 tarihine kadar yapılması ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 31/12/2018 tarihine kadar ödenmesi gerekir. Başvuru ve ödeme süresini bir yıla kadar uzatmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir.
Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra değişiklik yapılabilir mi?
31/12/2017 tarihinden önce tamamlanmış yapılar ile ilgili olarak Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esasların 6 ncı maddesinin (7) nci fıkrasında “ Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılarda ruhsat alınmaksızın yapılabilecek basit onarım ve tadilatlar yapılabilir.” hükmü yer almaktadır.
Yapı kayıt belgesini nereden alabilirim?
(3) Müracaatın e-Devlet üzerinden yapılması durumunda, Yapı Kayıt Belgesi formunun eksiksiz olarak doldurulmasından ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılmasından sonra, Yapı Kayıt Sistemi tarafından oluşturulan Yapı Kayıt Belgesi talepte bulunan yapı sahibince e-Devlet üzerinden alınır.
Imar barışı sonrası tapu nasıl alınır?
Resmi kurumlara İmar Barışı ‘ndan yararlandığınızın bildirilmesi. İskanlı tapu için bina projesinin hazırlanması Bina zemin tespit tutanağının Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne onaylatılması, belediyeden ‘iskan olur’ yazısının alınması İmar Barışı dosyasının tapuya teslim edilmesi.
Imar barışı Yapı kayıt belgesinden sonra ne yapılır?
Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra yapılması gerekenler şu şekilde sıralanıyor:
- 1- Belgeyi belediyeye verin!
- 2- Konut aboneliklerinizi bağlatın!
- 3- Para ve yıkım cezalarını sildirin!
- 4- Belgenizi tapuya tescil edin!
- Yapı kayıt belgesi alınmazsa..
Yapı kayıt belgesi iptal olursa ne olur?
Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen yapılar, kaçak yapı statüsüne girdiğinden ilgili yapılar yıkım ve para cezasıyla da karşı karşıya kalacak. Yapı Kayıt Belgesi ‘nin iptaline ilişkin verilen karar bir idari işlem olup, bu karara karşı ilgili valiliğin bulunduğu yerdeki idare mahkemesi nezdinde iptal davası açılabiliyor.
Yapı kayıt belgesi ile inşaat yapılabilir mi?
Yapı Kayıt belgesi verilmesine ilişkin usul ve esaslarda “(6) İnşaat halindeki yapılarda 31/12/2017 tarihi itibari ile bitmiş olan kısımlar için ilave inşaat alanı ihdas etmemek şartı ile Yapı Kayıt Belgesi verilir ve Yapı Kayıt Belgesi verilen kısımların eksik inşaat işleri tamamlanabilir.” hükmü bulunmaktadır.
Yapı kayıt belgesi yapı kullanma izni yerine geçer mi?
Üstelik İmar Kanunu’nun geçici 16/10 maddesinde yapı kayıt belgesinin, yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerli olduğu, yapı kayıt belgesi düzenlenen yapıların yenilenmesi durumunda yürürlükte olan imar mevzuatı hükümleri uygulanacağı açıkça belirtildiğinden, yapı kayıt belgesi,
Yapı kayıt belgesi ile satış yapılabilir mi?
5-) Yapı Kayıt Belgesi alan kişi bu belge ile yapının satışını yapabilir mi? Bu belge alındıktan sonra kat mülkiyetine geçilmesi durumunda kendi bağımsız bölümünü satılabilir.
Imar barışında yanlış beyan cezası nedir?
Kanuna göre, yalan beyan için 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası verilebiliyor. Yapı Kayıt Belgesi, yapının yeniden yapılması veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerli olacak. Ayrıca, para cezaları da iptal edilecek.
Yanlış Yapı kayıt belgesi nasıl düzeltilir?
“09.08.2018 tarihinden önce Yapı Kayıt Belgesi almak için başvuruda bulunarak, hatalı veya eksik beyanda bulunduğu halde, Yapı Kayıt Belgesi için ödeme yapmış ve bu hatalı veya eksik beyanla Yapı Kayıt Belgesini almış olan vatandaşlarımız, e-devlet platformu üzerinden “Güncelle” komutu yardımıyla gerekli düzeltmeleri
Yapı kayıt belgeli ev alınır mi?
Yapı Kayıt Belgesi ile kişiler, önce arsa emlak değeri ile yapı maliyeti toplamı üzerinden % 3’lük bedeli ödeyerek yapısını sisteme kaydedecek ve sonra iskan almak ve kat mülkiyetine geçmek için % 6 daha ödeyecek, böylece piyasada yasal olarak alınıp satılabilen bir mülkün sahibi olacak.
Yapı kayıt belgesini kimler alabilir?
Yapı kayıt belgesi başvurusu için muvafakat gerekmemekte olup maliklerden birinin başvurusu yeterli olacaktır. Ancak kat mülkiyetine geçilmek istenirse tüm maliklerin muvafakati gerekmektedir.
Yapı kayıt belgesi ücreti ne kadar?
Tarımsal amaçlı basit binalar için metrekareye 200 TL, 1-2 katlı binalar ve basit sanayi yapıları için metrekareye 600 TL, 3-7 katlı binalar ve entegre sanayi yapıları için metrekareye bin TL, 8 ve daha yüksek katlı binalar için metrekareye bin 600 TL, lüks binalar, villa, alışveriş kompleksi, hastane gibi yapılar için