Hızlı Cevap: Yapı Kayıt Belgesiyle Tapu Nasıl Alınır?

Imar barışından sonra tapu nasıl alınır?

Resmi kurumlara İmar Barışı ‘ndan yararlandığınızın bildirilmesi. İskanlı tapu için bina projesinin hazırlanması Bina zemin tespit tutanağının Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne onaylatılması, belediyeden ‘iskan olur’ yazısının alınması İmar Barışı dosyasının tapuya teslim edilmesi.

YAPI kayıt belgesi aldiktan sonra ne yapilacak?

Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra yapılması gerekenler şu şekilde sıralanıyor:

  • 1- Belgeyi belediyeye verin!
  • 2- Konut aboneliklerinizi bağlatın!
  • 3- Para ve yıkım cezalarını sildirin!
  • 4- Belgenizi tapuya tescil edin!
  • Yapı kayıt belgesi alınmazsa..

Yapı kayıt belgesinden sonra kat mülkiyeti nasıl alınır?

Yapı Kayıt Belgesi aldıktan sonra malikler tam muvafakat ile tapuya müracaat ederek ve yapı kayıt belgesi için ödenen bedel kadar ilave ödeme yaparak, cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edebilecek.

Yapı kayıt belgesi ile satış yapılabilir mi?

5-) Yapı Kayıt Belgesi alan kişi bu belge ile yapının satışını yapabilir mi? Bu belge alındıktan sonra kat mülkiyetine geçilmesi durumunda kendi bağımsız bölümünü satılabilir.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Yapı Kredi Kredi Kartı Şube Kodu Nerede Yazar?

Yapı kayıt belgesi olanlar tapu alabilir mi?

Buranın tapusu alınabilir mi? Bağımsız bölüme ait yapı kayıt belgesi, yapı için mimar tarafından düzenlenmiş proje, tüm kat maliklerinin imzaladığı yönetim planı ve tüm kat maliklerinin muvafakati ile doğrudan tapu müdürlüğüne müracaat edilerek söz konusu bağımsız bölümün tapusu alınabilir.

Yapı kayıt belgesi olan ev yıkılabilir mi?

İmar barışıyla ilgili kanuni düzenleme sadece İmar Kanunu uyarınca alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları kaldırılır. Bu nedenle bu alanlarda yapı kayıt belgesi alınmış olsa dahi Mera Kanunu veya Orman Kanunu uyarınca yıkım kararı verilmesi ve yapıların yıkılması mümkündür.

Yapı kayıt belgesi yapı kullanma izin belgesi yerine geçer mi?

Hayır, yapı kayıt belgesi iskan belgesi olarak kullanılamamaktadır. Bu belge sadece bir sonraki aşamada iskan belgesi başvurusu yapılmasına izin vermektedir. Evet, 31.12.2017 tarihinden önce yapılmış olması kaydıyla bu yapılar da Yapı Kayıt Belgesi alarak, kat mülkiyetine geçiş işlemlerine başlayabilecekler.

Yapı kayıt belgesi belediye iptal edilebilir mi?

Yapı Kayıt Belgesi ‘nin iptaline ilişkin verilen karar bir idari işlem olup, bu karara karşı ilgili valiliğin bulunduğu yerdeki idare mahkemesi nezdinde iptal davası açılabiliyor. Böyle bir kararı tebliğ alan Yapı Kayıt Belgesi sahibinin 60 gün içinde dava açması gerekiyor.

Yapı kayıt belgesi ile neler yapılabilir?

Yapı kayıt belgesi almanın 6 önemli faydası

  1. Cins tashihi ve kat mülkiyeti tesisi.
  2. Su, elektrik ve doğalgaz bağlanması
  3. 3. Ruhsatsız yapıya ilişkin yıkım kararları ve para cezalarının iptali.
  4. İşyeri açma ve çalışma ruhsatının alınması
  5. Gayrimenkulün değerinin artması
  6. Krediye konu edilebilir hale gelmesi.

Yapı kayıt belgesi kat mülkiyeti yerine geçer mi?

Hayır, ne yazık ki yapı kayıt belgesi tapu yerine kullanılmasına olanak sağlanan bir belge değildir. Örneğin yapı cins değişikliği yapılması, kat mülkiyeti kurulması gibi işlemlerin ardından son olarak tapu almak için başvuruda bulunulacak.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Yapı Kredi Maaş Promosyonu Ne Kadar 2018?

Imar barışı ile kat mülkiyeti alınabilecek mi?

İmar barışına başvurularak imar mevzuatına aykırı yapılara kat mülkiyeti alınabiliyor.

Eski binalara kat mülkiyeti nasıl alınır?

İnşası tamamlanan ana yapının içindeki her bir bağımsız bölüm için kat mülkiyeti tapusu alınabilir. Kat mülkiyeti tapusunun alınabilmesi için inşaatın tamamlanması ve oturma izninin alınmış olması gerekir. Kat mülkiyeti tapusu alabilmek için dilekçe ve gerekli belgeler ile Tapu Müdürlüğüne başvuru yapılması gerekir.

Yapı kayıt belgesi kaç yıl geçerli?

MADDE 9 – (1) Yapı Kayıt Belgesi, yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerlidir. Yapı Kayıt Belgesi düzenlenen yapıların yenilenmesi durumunda yürürlükte olan imar mevzuatı hükümleri uygulanır.

Yapı kayıt belgesi alındıktan sonra tadilat yapılabilir mi?

Yapı Kayıt Belgesi Alınan Yerlerde Tadilat Ruhsatı Gerektirmeyen Tadilat. Bu hüküm kapsamında, inşaat halinde olmayan, yani bitmiş kullanılmakta olan bir yapı için Yapı Kayıt Belgesi alındıktan sonra, yapıda ruhsat alınmaksızın basit onarım ve tadilatlar yapılabilecektir.

Yapı kayıt belgesi ile inşaat yapılabilir mi?

Yapı Kayıt belgesi verilmesine ilişkin usul ve esaslarda “(6) İnşaat halindeki yapılarda 31/12/2017 tarihi itibari ile bitmiş olan kısımlar için ilave inşaat alanı ihdas etmemek şartı ile Yapı Kayıt Belgesi verilir ve Yapı Kayıt Belgesi verilen kısımların eksik inşaat işleri tamamlanabilir.” hükmü bulunmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *