Contents
- 1 Yapı kayıt belgesi ile satış yapılabilir mi?
- 2 Yapı kayıt belgesi yapı kullanma izin belgesi yerine geçer mi?
- 3 Imar barışı Yapı kayıt belgesi alındıktan sonra ne yapılır?
- 4 Yapı kayıt belgesi yıkım kararını durdurur mu?
- 5 Yapı kayıt belgesi kaç yıl geçerli?
- 6 Yapı kayıt belgesi olanlar tapu alabilir mi?
- 7 Yapı kayıt belgesi ile iskan aynı şey mi?
- 8 Imar barışı ile iskan alınır mı?
- 9 Iskan ile Yapı Ruhsatı aynı mı?
- 10 Imar barışı devir olur mu?
- 11 Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra değişiklik yapılabilir mi?
- 12 Yapı kayıt belgesi nerelere verilir?
- 13 Yapı kayıt belgesi yıkımı engeller mi?
- 14 Yapı kayıt belgesi iptal edilenler ne yapmalı?
- 15 Yapı kayıt belgesi ceza davasını düşürür mü?
Yapı kayıt belgesi ile satış yapılabilir mi?
5-) Yapı Kayıt Belgesi alan kişi bu belge ile yapının satışını yapabilir mi? Bu belge alındıktan sonra kat mülkiyetine geçilmesi durumunda kendi bağımsız bölümünü satılabilir.
Yapı kayıt belgesi yapı kullanma izin belgesi yerine geçer mi?
Hayır, yapı kayıt belgesi iskan belgesi olarak kullanılamamaktadır. Bu belge sadece bir sonraki aşamada iskan belgesi başvurusu yapılmasına izin vermektedir. Evet, 31.12.2017 tarihinden önce yapılmış olması kaydıyla bu yapılar da Yapı Kayıt Belgesi alarak, kat mülkiyetine geçiş işlemlerine başlayabilecekler.
Imar barışı Yapı kayıt belgesi alındıktan sonra ne yapılır?
İmar barışı ile ruhsatsız olan yapınızın kayıt altına alınması işlemi iki aşamalıdır. Yapı kayıt belgenizi aldıktan sonra ikinci aşama olan tapuya tescil işlemi yapılması gerekmektedir.
Yapı kayıt belgesi yıkım kararını durdurur mu?
Yapı Kayıt Belgesi yapının kullanım amacına yöneliktir. Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılarla ilgili bu Kanun uyarınca alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları iptal edilir.
Yapı kayıt belgesi kaç yıl geçerli?
MADDE 9 – (1) Yapı Kayıt Belgesi, yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerlidir. Yapı Kayıt Belgesi düzenlenen yapıların yenilenmesi durumunda yürürlükte olan imar mevzuatı hükümleri uygulanır.
Yapı kayıt belgesi olanlar tapu alabilir mi?
Buranın tapusu alınabilir mi? Bağımsız bölüme ait yapı kayıt belgesi, yapı için mimar tarafından düzenlenmiş proje, tüm kat maliklerinin imzaladığı yönetim planı ve tüm kat maliklerinin muvafakati ile doğrudan tapu müdürlüğüne müracaat edilerek söz konusu bağımsız bölümün tapusu alınabilir.
Yapı kayıt belgesi ile iskan aynı şey mi?
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ” Yapı kayıt belgesi, iskan ( yapı kullanım izin belgesi ) yerine geçiyor, çok net söylüyorum bir daha belediyelere gitmenize gerek yok.
Imar barışı ile iskan alınır mı?
İmar barışı kapsamında alınan yapı kayıt belgesi ile iskan da alınmış oluyor.
Iskan ile Yapı Ruhsatı aynı mı?
Yapı kullanma izin belgesi, aynı zamanda iskan oluyor. Yapı kullanma izninin verilebilmesi için inşaatın yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor.
Imar barışı devir olur mu?
Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğünün görüşüne göre yapı kayıt belgesinin ve yapı kayıt belgesine konu yapıların devredilmesi mümkündür.
Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra değişiklik yapılabilir mi?
31/12/2017 tarihinden önce tamamlanmış yapılar ile ilgili olarak Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esasların 6 ncı maddesinin (7) nci fıkrasında “ Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılarda ruhsat alınmaksızın yapılabilecek basit onarım ve tadilatlar yapılabilir.” hükmü yer almaktadır.
Yapı kayıt belgesi nerelere verilir?
MADDE 6 – (1) Yapı Kayıt Belgesi verilen yapıların malikleri, bu belgenin bir örneğini belediye ve mücavir alan sınırları içinde ilgili belediyesine, bu sınırlar dışında il özel idaresine vermek zorundadır.
Yapı kayıt belgesi yıkımı engeller mi?
yıktırılmasına engel teşkil etmeyecektir. Yani, söz konusu alanlarda kalan Yapı Kayıt Belgesi alınmış yapı imar planı kararlarına göre uygulama yapılması kapsamında ilgili idaresince yıkım kararı alınarak yıktırılabilecektir.
Yapı kayıt belgesi iptal edilenler ne yapmalı?
Yapı Kayıt Belgesi ‘nin iptaline ilişkin verilen karar bir idari işlem olup, bu karara karşı ilgili valiliğin bulunduğu yerdeki idare mahkemesi nezdinde iptal davası açılabiliyor. Böyle bir kararı tebliğ alan Yapı Kayıt Belgesi sahibinin 60 gün içinde dava açması gerekiyor.
Yapı kayıt belgesi ceza davasını düşürür mü?
İlgili kanunun 184. maddesinin 5. fıkrası ile hüküm altına alınan “Yaptırdığı binayı imar plânına ve ruhsatına uygun hale getirmesi halinde, bir ve ikinci fıkra hükümleri gereğince kamu davası açılmaz, açılmış olan kamu davası düşer, mahkûm olunan ceza bütün sonuçlarıyla ortadan kalkar.” maddesine göre; Yapı Kayıt