Okuyucular soruyor: Edevlet Yapı Kayıt Belgesi Nasıl Alınır?

E devletten Yapı kayıt belgesi nasıl çıkarılır?

Yapı kayıt belgesi e devletten nasıl alınır? Yapı kayıt belgesi için başvuru onaylandığı taktirde e devlet sistemi üzarinden belge bilgisayara indirilir. Bilgisayara indirildikten sonra yazıcıdan yapı kayıt belgesi çıktısı alınabilir.

Yapı kayıt belgesi nereden sorgulanır?

31 Aralık 2018 tarihinde başvuruların sona ereceği yapı kayıt belgesi başvuru sorgulama e devlet üzerinden yapılıyor. Ayrıca yapı kayıt belgesi e devlet üzerinden online olarak başvurular yapılabiliyor.

Yapı kayıt belgesi ile satış yapılabilir mi?

5-) Yapı Kayıt Belgesi alan kişi bu belge ile yapının satışını yapabilir mi? Bu belge alındıktan sonra kat mülkiyetine geçilmesi durumunda kendi bağımsız bölümünü satılabilir.

Yapı kayıt belgesi nasıl devredilir?

Yapı kayıt belgesi malikinin kişinin yapı kayıt belgesi aldığı taşınmazın satışı sonrası devir işleminin yapılabilmesi için yapı satışını gösterir belge, alıcıya ait TC kimlik numarasını gösterir belge, adres ve iletişim bilgileriyle Valiliğe (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne) başvurulması gerekiyor.

Imar barışı Yapı kayıt belgesi nereden alınır?

İmar barışında e-devlet üzerinden başvurulabiliyor.

You might be interested:  FAQ: Yapı Kredi Kredi Kartı Taksitlendirme Nasıl Yapılır?

Yapı kayıt belgesi tapuya dönüşecek mi?

Çünkü yapı kayıt belgesi tapu yerine geçmiyor. Ancak tapu almak isteyen kişilerin yapı kayıt belgesi alarak ilk adımı atmaları gerekiyor. Yani tapu almak isteyen kişilerin ilk önce imar barışı başvurusunda bulunmaları, ardından yapı kayıt belgesi başvuru formu doldurmaları isteniyor.

Yapı kayıt belgesi kimin adına?

MADDE 6 – (1) Yapı Kayıt Belgesi verilen yapıların malikleri, bu belgenin bir örneğini belediye ve mücavir alan sınırları içinde ilgili belediyesine, bu sınırlar dışında il özel idaresine vermek zorundadır.

Yapı kayıt Belgeme nasıl ulaşabilirim?

Bu belgenin doğruluğu https://www.turkiye.gov.tr/csb-imar-barisi-belge-dogrulama adresinde veya mobil cihazlarınıza yükleyebileceğiniz e-Devlet Kapısı’na ait Barkodlu Belge Doğrulama uygulaması vasıtası ile yandaki karekod okutularak kontrol edilebilir.

Yapı kayıt belgesinden sonra tapu nasıl alınır?

Buranın tapusu alınabilir mi? Bağımsız bölüme ait yapı kayıt belgesi, yapı için mimar tarafından düzenlenmiş proje, tüm kat maliklerinin imzaladığı yönetim planı ve tüm kat maliklerinin muvafakati ile doğrudan tapu müdürlüğüne müracaat edilerek söz konusu bağımsız bölümün tapusu alınabilir.

Yapı kayıt belgesi alındıktan sonra tadilat yapılabilir mi?

Yapı Kayıt Belgesi Alınan Yerlerde Tadilat Ruhsatı Gerektirmeyen Tadilat. Bu hüküm kapsamında, inşaat halinde olmayan, yani bitmiş kullanılmakta olan bir yapı için Yapı Kayıt Belgesi alındıktan sonra, yapıda ruhsat alınmaksızın basit onarım ve tadilatlar yapılabilecektir.

Yapı kayıt belgesi olan yere ruhsat alınır mı?

Yapı kayıt belgesiyle kayıt altına alınan ruhsatsız yapılar için işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınabilir. Bu yapılar bakımından işyerinin yapı kullanma iznine (iskan) sahip olması şartı aranmaz.

Yapı kayıt belgesi ruhsat yerine geçer mi?

Yapı Kayıt Belgesi İskan Belgesi Yerine Geçiyor Mu? Hayır, yapı kayıt belgesi iskan belgesi olarak kullanılamamaktadır. Bu belge sadece bir sonraki aşamada iskan belgesi başvurusu yapılmasına izin vermektedir.

You might be interested:  FAQ: Yapı Denetim Harcı Nereye Yatırılır?

YAPI kayıt belgesi aldiktan sonra ne yapilacak?

Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra yapılması gerekenler şu şekilde sıralanıyor:

  • 1- Belgeyi belediyeye verin!
  • 2- Konut aboneliklerinizi bağlatın!
  • 3- Para ve yıkım cezalarını sildirin!
  • 4- Belgenizi tapuya tescil edin!
  • Yapı kayıt belgesi alınmazsa..

Yapı kayıt belgesi mülkiyet hakkı verir mi?

3194 sayılı İmar Kanunu’nun Geçici 16. maddesinin 5. fıkrasında da benzer şekilde; Yapı Kayıt Belgesi alan yapılarda yapı kullanma izin belgesi aranmaksızın kat mülkiyeti tesis edilebileceği düzenlenmiştir.

Yapı kayıt belgesi kaç para?

Tarımsal amaçlı basit binalar için metrekareye 200 TL, 1-2 katlı binalar ve basit sanayi yapıları için metrekareye 600 TL, 3-7 katlı binalar ve entegre sanayi yapıları için metrekareye bin TL, 8 ve daha yüksek katlı binalar için metrekareye bin 600 TL, lüks binalar, villa, alışveriş kompleksi, hastane gibi yapılar için

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *