Okuyucular soruyor: Yapı Denetçi Belgesi Nasıl Alınır?

Yapı denetim belgesi nasıl alınır?

Yapı Denetçi Belgesi Nasıl Alınır?

  1. Belge almak isteyen tarafından hazırlanan dilekçe.
  2. Belge almak isteyenin son 3 ayda alınmış sağlık raporu.
  3. Belge talebinden bulunan kişinin diploması
  4. Herhangi bir suça bulaşmamış kaydıyla adli sicil beyanı
  5. Meslek odasında yer alan kayıt belgesi.

Proje ve uygulama denetçisi nedir?

a) Proje ve uygulama denetçisi mimar, mimari projenin ilgili mevzuata uygunluğunun ve yapının her safhasında bu projelere uygun yapılıp yapılmadığının denetimini yapar. Denetim yetkisi sınırı 360.000 m2 toplam inşaat alanıdır.

Denetçi olmak için kaç yıl?

MADDE 15 – (1) Denetçi olmak isteyenlerin en az 3 yıl süreyle, finansal tablo denetimi dahil olmak üzere mesleki konularda (Ek ibare:RG-21/7/2017-30130) denetim üstlenen bağımsız denetçi yanında ya da denetim kuruluşunda uygulamalı eğitim almaları şarttır. 3568 sayılı Kanun çerçevesinde tasdik ve vergi denetimi

Denetim belgesi nereden alınır?

Yapı denetçi belgesi alma iş süreci! Yapı denetçi belgesi almak isteyenlerin izleyecekleri yol, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sayfasında yer alıyor.

E devletten yapı denetim belgesi nasıl alınır?

Yapı kayıt başvurusu e – Devlet üzerinden yapılması durumunda, Yapı Kayıt Belgesi formunun eksiksiz olarak doldurulmasından ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılmasından sonra, Yapı Kayıt Sistemi tarafından oluşturulan Yapı Kayıt Belgesi talepte bulunan yapı sahibince e – Devlet üzerinden alınıyor.

You might be interested:  Soru: Yapı Kredi Cüzdan Ile Nasıl Alışveriş Yapılır?

Yapı denetim masrafı ne kadar?

2 yıl için 1.305 x 1000 x 1.50/100= 19.575 TL, 3 yıl için 1.305 x 1000 x 1.58/100= 20.619 TL, 4 yıl için 1.305 x 1000 x 1.65/100=21.532,50 TL, 5 yıl için 1.305 x 1000 x 1.74/100=22.707,50 TL olarak belirlenmiştir.

Proje ve uygulama denetçisi inşaat mühendisi ne iş yapar?

Proje ve uygulama denetçisi inşaat mühendisi, zemin etüdü raporuyla birlikte yapı statiği, betonarme-çelik-ahşap-yığma yapı hesabı, projelerin ve yapının denetimi ile görevlidir. Denetim yetkisi sınırı 360.000 m2 toplam inşaat alanıdır. Uygulama denetçisi inşaat mühendisi, yapı denetimini yapar.

Proje denetçisi nedir?

Mühendis olan proje müellifi olan kişi, mühendis olan projeyi denetleyen kişi. Proje denetçileri bu bağlamda, kayıtsız şartsız programlara iman etmek yerine, teknik bilgilerini konuşturarak projeleri kontrol etmeyi görev kabul etmeliler.

Denetçi nedir ne iş yapar?

Denetçi, özel ya da kamu kuruluşlarının; yasa, yönetmelik ve genelgelere uygun hareket edip etmediğini denetler. Kamu ya da özel kuruluşlarda çalışabilen denetçiler, teftiş yapar ve gerekli raporları hazırlar.

Denetçi olmak için ne gerekli?

Denetçi olmak isteyenlerin en az 3 yıl süreyle, finansal tablo denetimi dâhil olmak üzere mesleki konularda denetim üstlenen bağımsız denetçi yanında ya da denetim kuruluşunda uygulamalı eğitim almaları şarttır.

Denetçi olmak için hangi bölüm?

İç denetçi olmak isteyenlerin öncelikle üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden ya da Mühendislik Fakültesinden mezun olması gerekiyor. Üniversite mezunu olmayan kişilerin herhangi bir firmada iç denetçi olarak görev alması mümkün değildir.

Denetçi olabilme şartları nelerdir?

(1) Denetçi olmak isteyenlerin en az 3 yıl süreyle, finansal tablo denetimi dahil olmak üzere mesleki konularda denetçi yanında ya da denetim kuruluşunda uygulamalı eğitim almaları şarttır. 3568 sayılı Kanun çerçevesinde tasdik ve vergi denetimi hizmetlerinde geçen süreler ile aynı Kanunun 6 ncı maddesinin ikinci

You might be interested:  Sık sorulan: Amorf Yapı Ne Demek?

Denetçi belgesini kimler alabilir?

Yapı denetçisi olabilmek için ilk olarak mimarlık fakültesini ya da mühendislik fakültesini bitirmiş olmanız gerekmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirtilen şartlara göre mimar ya da mühendislik alanında beş yıllık bir çalışma yapılması gerekmektedir.

Yardımcı kontrol elemanı kimler olabilir?

Yardımcı kontrol elemanı kimdir ve ne iş yapar? Denetçi mimar ve mühendislerin sevk ve idaresi altında ve kontrol elemanları ile birlikte yapı denetimi faaliyetlerine katılan teknik öğretmen, yüksek tekniker, tekniker ve teknisyenler.

Yapı denetiminde kullanılan belgeler formlar neler olmalıdır?

Denetçi mimar ve denetçi mühendisler için FORM -12’ye uygun taahhütname, denetçi belgesi, noter tasdikli imza beyanı, nüfus kayıt örneği ile ikametgâh ilmühaberi; kontrol elemanları ve yardımcı kontrol elemanları için ise, üstleneceği denetim hizmeti için FORM -15’e uygun taahhütname, diploma sureti, ikametgah ilmühaberi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *