Contents
- 1 Yapı kayıt belgesi nereden indirilir?
- 2 Yapı kayıt belgemi nasıl alabilirim?
- 3 Yapı kayıt belgesi nasıl düzeltilir?
- 4 Yapı kayıt belgesi devam ediyor mu?
- 5 Yapı kayıt belgesi yoksa ne olur?
- 6 Yapı kayıt belgesi ile satış yapılabilir mi?
- 7 Yapı kayıt belgesinden sonra tapu nasıl alınır?
- 8 Yapı kayıt belgesini hangi kurum veriyor?
- 9 Yapı kayıt belgesi ücreti ne kadar?
- 10 Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra değişiklik yapılabilir mi?
- 11 Yapı kayıt belgesi süresi bitti mi?
- 12 Yapı kayıt belgesinin iptalini kimler isteyebilir?
- 13 Yapı kayıt belgesi son tarih ne zaman?
- 14 Yapı kayıt belgesi ile inşaat yapılabilir mi?
- 15 Imar barışı 2021 de olacak mı?
Yapı kayıt belgesi nereden indirilir?
Yapı kayıt belgesi çıktısı e devlet üzerinden alınaktadır. Yapı kayıt belgesi e devletten nasıl alınır? Yapı kayıt belgesi için başvuru onaylandığı taktirde e devlet sistemi üzarinden belge bilgisayara indirilir. Bilgisayara indirildikten sonra yazıcıdan yapı kayıt belgesi çıktısı alınabilir.
Yapı kayıt belgemi nasıl alabilirim?
Yapı Kayıt Belgesi için maliklerden biri ya da vekili e-devlet üzerinde yapı kayıt belgesi formunu doldurarak müracaatta bulunabiliyor. Ayrıca dileyenler başvurularını yetkili kurum ve kuruluşlar aracılığı ile de yapabilir.
Yapı kayıt belgesi nasıl düzeltilir?
“09.08.2018 tarihinden önce Yapı Kayıt Belgesi almak için başvuruda bulunarak, hatalı veya eksik beyanda bulunduğu halde, Yapı Kayıt Belgesi için ödeme yapmış ve bu hatalı veya eksik beyanla Yapı Kayıt Belgesini almış olan vatandaşlarımız, e-devlet platformu üzerinden “Güncelle” komutu yardımıyla gerekli düzeltmeleri
Yapı kayıt belgesi devam ediyor mu?
Yapı kayıt belgesi almak için bedelin en az yüzde 25’inin yatırılması gereken uygulamada, geri kalan ödeme için verilen süre ise 31 Aralık 2019’da sona erdi. Bu kapsamda bugüne kadar, yapı kayıt belgesi alınamayacak yapılardan olduğu için mevzuata aykırılığı tespit edilen 20 bin 158 kişinin belgesi iptal edildi.
Yapı kayıt belgesi yoksa ne olur?
Yapı kayıt belgesi olmayan binaların, abonelik açtırmaları yasaktır. Yapı kayıt almaya hak kazanamayan binalar için kaçak kabul edilmesi ve yıkım kararı alınması öngörülmüş, yıkım kararı iptali için ise yapı kayıt belgesi alınması zorunluluğu getirilmiştir.
Yapı kayıt belgesi ile satış yapılabilir mi?
5-) Yapı Kayıt Belgesi alan kişi bu belge ile yapının satışını yapabilir mi? Bu belge alındıktan sonra kat mülkiyetine geçilmesi durumunda kendi bağımsız bölümünü satılabilir.
Yapı kayıt belgesinden sonra tapu nasıl alınır?
Buranın tapusu alınabilir mi? Bağımsız bölüme ait yapı kayıt belgesi, yapı için mimar tarafından düzenlenmiş proje, tüm kat maliklerinin imzaladığı yönetim planı ve tüm kat maliklerinin muvafakati ile doğrudan tapu müdürlüğüne müracaat edilerek söz konusu bağımsız bölümün tapusu alınabilir.
Yapı kayıt belgesini hangi kurum veriyor?
MADDE 6 – (1) Yapı Kayıt Belgesi verilen yapıların malikleri, bu belgenin bir örneğini belediye ve mücavir alan sınırları içinde ilgili belediyesine, bu sınırlar dışında il özel idaresine vermek zorundadır.
Yapı kayıt belgesi ücreti ne kadar?
Tarımsal amaçlı basit binalar için metrekareye 200 TL, 1-2 katlı binalar ve basit sanayi yapıları için metrekareye 600 TL, 3-7 katlı binalar ve entegre sanayi yapıları için metrekareye bin TL, 8 ve daha yüksek katlı binalar için metrekareye bin 600 TL, lüks binalar, villa, alışveriş kompleksi, hastane gibi yapılar için
Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra değişiklik yapılabilir mi?
31/12/2017 tarihinden önce tamamlanmış yapılar ile ilgili olarak Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esasların 6 ncı maddesinin (7) nci fıkrasında “ Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılarda ruhsat alınmaksızın yapılabilecek basit onarım ve tadilatlar yapılabilir.” hükmü yer almaktadır.
Yapı kayıt belgesi süresi bitti mi?
MADDE 4 – (1) Yapı Kayıt Belgesi 31/12/2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için verilir. Yapı Kayıt Belgesi için müracaatın 31/10/2018 tarihine kadar yapılması ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 31/12/2018 tarihine kadar ödenmesi gerekir. Başvuru ve ödeme süresini bir yıla kadar uzatmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir.
Yapı kayıt belgesinin iptalini kimler isteyebilir?
Yapı Kayıt Belgesi ‘ni iptal etmeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkili. Uygulamada bakanlık bu yetkisini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’ne devretmiş. Fakat, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından verilen süre içerisinde eksik olan meblağın ödenmez ise, Yapı Kayıt belgesi iptal ediliyor.
Yapı kayıt belgesi son tarih ne zaman?
İmar Barışı kapsamında yapı kayıt belgesi başvuruları için sürenin uzatılmasına karar verildi. Son başvuru tarihi 15/06/2019, ödeme tarihi ise 30/06/2019 olarak belirlenmiştir.
Yapı kayıt belgesi ile inşaat yapılabilir mi?
Yapı Kayıt belgesi verilmesine ilişkin usul ve esaslarda “(6) İnşaat halindeki yapılarda 31/12/2017 tarihi itibari ile bitmiş olan kısımlar için ilave inşaat alanı ihdas etmemek şartı ile Yapı Kayıt Belgesi verilir ve Yapı Kayıt Belgesi verilen kısımların eksik inşaat işleri tamamlanabilir.” hükmü bulunmaktadır.
Imar barışı 2021 de olacak mı?
2018 yılından önce yapılan kaçak yapılara af sağlayan imar barışı için son başvuru tarihini kaçıran ya da yapı kayıt belgesi son ödeme tarihi içerisinde işlemlerini yapamayan kişiler için 2021 yılı yeni imar barışı umudunu da beraberinde getirdi.