Contents
- 1 Yapı kayıt belgesini nereden alabilirim?
- 2 Yapı kayıt belgesi kimden alınır?
- 3 Yapı kayıt belgesi kaç para?
- 4 Yapı kayıt nasıl alınır?
- 5 Yapı kayıt belgeli ev alınır mı?
- 6 Yapı kayıt belgesinden sonra tapu nasıl alınır?
- 7 Yapı kayıt belgesi yapı kullanma izni yerine geçer mi?
- 8 Yapı kayıt belgesi alınca ne yapılır?
- 9 Yapı kayıt belgesi kaç yıl geçerli?
- 10 Yapı kayıt belgesi bedeli nasıl hesaplanır?
- 11 Yapı kayıt bedeli nedir?
- 12 Imar barışı Yapı kayıt belgesi ücreti nereye verilecek?
- 13 Yapı kayıt belgesi ne zaman son?
- 14 Yapı kayıt belgeli ne demek?
- 15 Yapı kayıt belgesi hangi binalara verilir?
Yapı kayıt belgesini nereden alabilirim?
(3) Müracaatın e-Devlet üzerinden yapılması durumunda, Yapı Kayıt Belgesi formunun eksiksiz olarak doldurulmasından ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılmasından sonra, Yapı Kayıt Sistemi tarafından oluşturulan Yapı Kayıt Belgesi talepte bulunan yapı sahibince e-Devlet üzerinden alınır.
Yapı kayıt belgesi kimden alınır?
Yapı Kayıt Belgesi için maliklerden biri ya da vekili e-devlet üzerinde yapı kayıt belgesi formunu doldurarak müracaatta bulunabiliyor. Ayrıca dileyenler başvurularını yetkili kurum ve kuruluşlar aracılığı ile de yapabilir.
Yapı kayıt belgesi kaç para?
Tarımsal amaçlı basit binalar için metrekareye 200 TL, 1-2 katlı binalar ve basit sanayi yapıları için metrekareye 600 TL, 3-7 katlı binalar ve entegre sanayi yapıları için metrekareye bin TL, 8 ve daha yüksek katlı binalar için metrekareye bin 600 TL, lüks binalar, villa, alışveriş kompleksi, hastane gibi yapılar için
Yapı kayıt nasıl alınır?
Yapı kayıt için başvurular yine e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Online başvuru ve ödemeyi yapan kişiler 24 saat içerisinde belgelerini alabilmektedir.
Yapı kayıt belgeli ev alınır mı?
Yapı Kayıt Belgesi ile kişiler, önce arsa emlak değeri ile yapı maliyeti toplamı üzerinden % 3’lük bedeli ödeyerek yapısını sisteme kaydedecek ve sonra iskan almak ve kat mülkiyetine geçmek için % 6 daha ödeyecek, böylece piyasada yasal olarak alınıp satılabilen bir mülkün sahibi olacak.
Yapı kayıt belgesinden sonra tapu nasıl alınır?
Buranın tapusu alınabilir mi? Bağımsız bölüme ait yapı kayıt belgesi, yapı için mimar tarafından düzenlenmiş proje, tüm kat maliklerinin imzaladığı yönetim planı ve tüm kat maliklerinin muvafakati ile doğrudan tapu müdürlüğüne müracaat edilerek söz konusu bağımsız bölümün tapusu alınabilir.
Yapı kayıt belgesi yapı kullanma izni yerine geçer mi?
Üstelik İmar Kanunu’nun geçici 16/10 maddesinde yapı kayıt belgesinin, yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerli olduğu, yapı kayıt belgesi düzenlenen yapıların yenilenmesi durumunda yürürlükte olan imar mevzuatı hükümleri uygulanacağı açıkça belirtildiğinden, yapı kayıt belgesi,
Yapı kayıt belgesi alınca ne yapılır?
Yapı Kayıt Belgesi alındıktan sonraki tapu sürecinde ise proje çizimleri, zemin tespit tutanağı gibi teknik bilgiler gerekiyor. Tapu için de yine bir ödeme yapılıyor. Bu süreci bilmeyenler ya da teknik bilgilerle uğraşmak istemeyenler yetkililerden danışmanlık hizmeti alıp, tüm işlemlerini yaptırabiliyor.
Yapı kayıt belgesi kaç yıl geçerli?
MADDE 9 – (1) Yapı Kayıt Belgesi, yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerlidir. Yapı Kayıt Belgesi düzenlenen yapıların yenilenmesi durumunda yürürlükte olan imar mevzuatı hükümleri uygulanır.
Yapı kayıt belgesi bedeli nasıl hesaplanır?
Arsa maliyeti ve inşaat maliyetinin toplamı toplam inşaat maliyetini vermektedir. Konutlar için toplam inşaat maliyetinin yüzde 3 oranında, ticari yapılar için yüzde 5 oranında yapı kayıt belge bedeli ücreti hesaplanmaktadır.
Yapı kayıt bedeli nedir?
MADDE 5 – (1) Yapı Kayıt Belgesi bedeli, yapının bulunduğu arsanın 29/7/1970 tarihli ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa göre belirlenen emlak vergi değeri ile yapının yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden, konutlarda yüzde üç, ticari kullanımlarda yüzde beş oranındadır.
Imar barışı Yapı kayıt belgesi ücreti nereye verilecek?
İmar barışı ödemelerinde başvurularını tamamlayan vatandaşlar, kayıt sırasında verilen başvuru numarası ile Ziraat Bankası’na ödeme yapabilir. Ödemeler tamamlandıktan sonra, Yapı Kayıt Belgesi alınabilecek.
Yapı kayıt belgesi ne zaman son?
İmar Barışı kapsamında yapı kayıt belgesi başvuruları için sürenin uzatılmasına karar verildi. Son başvuru tarihi 15/06/2019, ödeme tarihi ise 30/06/2019 olarak belirlenmiştir.
Yapı kayıt belgeli ne demek?
Yapı Kayıt Belgesi; ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak 31/12/2017 tarihinden önce yapı – lan bir yapının kayıt altına alınması ve kullanımına yönelik olarak veri- len, imar bakımından ilave bir hak sağlamayan ve kazanılmış hak oluş- turmayan, yapının imar durumu ve ruhsata uygun hale getirilmesi veya
Yapı kayıt belgesi hangi binalara verilir?
(4) Belediyelerin özel mülkiyetinde olan taşınmazlar üzerine inşa edilmiş olan yapılara Yapı Kayıt Belgesi verilebilir.