Sık sorulan: Yapı Denetim Sertifikası Nasıl Alınır?

Yapı denetçi belgesi nasıl alınır?

1. Başvuru dilekçesi

  1. Başvuru dilekçesi.
  2. Şantiyelerde iş görebileceklerine ilişkin, görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair sağlık raporu.
  3. Diploma.
  4. Adli Sicil Beyanı
  5. İlgili meslek odasına kayıt belgesi.
  6. TC kimlik numarasını beyan eden belge ve 2 Adet fotoğraf.

Denetçi belgesi nereden alınır?

Yapı denetçi belgesi alma iş süreci! Yapı denetçi belgesi almak isteyenlerin izleyecekleri yol, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sayfasında yer alıyor.

Yapı denetçisi mimar nasıl olunur?

Bu nedenle yapı denetim mühendisi olmak için üniversitelerin de dört yıllık lisans eğitimi veren Mimarlık ve Mühendislik Fakültelerinde eğitim görmek gerekir. Üniversitelerin bu bölümlerinden bir tanesinden mezun olduktan sonra bu alanda işe girilebilir. Dört yıllık eğitimin ardından bu alanda staj yapılır.

Yapı denetim şirketi kurmak için neler gerekli?

Kimlik numarası, sabıka kaydı olmadığına dair beyanı; kontrol elemanları ve yardımcı kontrol elemanları için ise, üstleneceği denetim hizmeti için ek-19’da gösterilen form-17’ye uygun taahhütname, ibraz edilen aslının idare tarafından tasdikli diploma sureti, odaya kayıt belgesi, T.C.

Yapı denetimi ne kadar maaş alır?

İnşaat Uygulama Denetçileri: 1000 ile 1400 TL bazı illerde ücret 800 TL’ye kadar düşebilmektedir. Denetçinin şirket müdürü ve idareci olması durumunda ücreti nadiren 2000 TL ‘ye kadar çıkabilmektedir.

You might be interested:  Yapı Kredi Şube Değişikliği Nasıl Yapılır?

Denetçi belgesini kimler alabilir?

Yapı denetçisi olabilmek için ilk olarak mimarlık fakültesini ya da mühendislik fakültesini bitirmiş olmanız gerekmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirtilen şartlara göre mimar ya da mühendislik alanında beş yıllık bir çalışma yapılması gerekmektedir.

E devletten yapı denetim belgesi nasıl alınır?

Yapı kayıt başvurusu e – Devlet üzerinden yapılması durumunda, Yapı Kayıt Belgesi formunun eksiksiz olarak doldurulmasından ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılmasından sonra, Yapı Kayıt Sistemi tarafından oluşturulan Yapı Kayıt Belgesi talepte bulunan yapı sahibince e – Devlet üzerinden alınıyor.

Yapı denetiminde kullanılan belgeler formlar neler olmalıdır?

Denetçi mimar ve denetçi mühendisler için FORM -12’ye uygun taahhütname, denetçi belgesi, noter tasdikli imza beyanı, nüfus kayıt örneği ile ikametgâh ilmühaberi; kontrol elemanları ve yardımcı kontrol elemanları için ise, üstleneceği denetim hizmeti için FORM -15’e uygun taahhütname, diploma sureti, ikametgah ilmühaberi

Denetçi mimar ne iş yapar?

Proje ve uygulama denetçisi mimar, mimari projenin ilgili mevzuata uygunluğunun ve yapının her safhasında bu projelere uygun yapılıp yapılmadığının denetimini yapar. Denetim yetkisi sınırı 360.000 m2 toplam inşaat alanıdır.

Yapı denetim nedir ne iş yapar?

Yapı denetim mühendisi; sorumluluğunu üstlendiği yapıların, tüm proje ve dokümanlarını inceleyen, kontrol eden, proje bağlamında yapı tasarlayan, iş bitirme yetkisine sahip olan kişidir.

Denetçi olmak için kaç yıl?

MADDE 15 – (1) Denetçi olmak isteyenlerin en az 3 yıl süreyle, finansal tablo denetimi dahil olmak üzere mesleki konularda (Ek ibare:RG-21/7/2017-30130) denetim üstlenen bağımsız denetçi yanında ya da denetim kuruluşunda uygulamalı eğitim almaları şarttır. 3568 sayılı Kanun çerçevesinde tasdik ve vergi denetimi

Yapı denetim şirketi masrafı ne kadar?

“2019 yılı yapı denetim hizmet bedeli tablolarına” sayfanın alt bölümünden ulaşabilirsiniz. Asgari Yapı Denetim Ücreti: 1215 TL x 1000 m2 x 1.43 / 100 = 17.374,5 TL + KDV’dir.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Yapı Ve Zemin Periyodu Ne Demektir?

Yapı denetim şirketi kimler kurabilir?

Yapı denetim firması kurmak için ortakların mimar yada mühendis olması önemlidir. Büro kontrol raporu alındıktan sonra farklı statüde yapı denetçileri alınarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına müracaat edilip, Yapı Denetim Belgesi alınır.

Yapı denetim şirketi ne kadar kazanır?

Binanın inşaat sürecinde her aşamasını titizlikle takip ederek denetleme ve daha sonrasında onay verme görevi olan yapı denetim firmalarında yapı denetim maaşı yeni başlayanlar için özel sektörde 3 bin TL civarında olurken mesleğinde kıdemli ve daha uzman kişiler için bu rakam 6 bin TL civarında oluyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *