Contents
- 1 Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra tapu nasıl alinir?
- 2 Yapı kayıt belgesi alındıktan sonra tadilat yapılabilir mi?
- 3 Yapı kayıt belgesi ile satış yapılabilir mi?
- 4 Yapı kayıt belgesi belediyeye verilecek mi?
- 5 Yapı kayıt belgesi ile ev alınır mı?
- 6 Yapı kayıt belgesi tapu yerine geçer mi?
- 7 Yapı kayıt belgesi ile inşaat yapılabilir mi?
- 8 YAPI kayıt belgesi iptal olursa ne olur?
- 9 Imar barışı 2020 de devam edecek mi?
- 10 Yapı kayıt belgesi olan yere ruhsat alınır mı?
- 11 Yapı kayıt belgesi olan yer yıkılabilir mi?
- 12 Imar barışı ödeme yapılmazsa ne olur?
- 13 Yapı kayıt belgesi belediyenin hangi birimine verilecek?
- 14 Yapı kayıt belgesi nasıl devredilir?
- 15 Yapı kayıt belgesi hangi binalara verilir?
Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra tapu nasıl alinir?
Buranın tapusu alınabilir mi? Bağımsız bölüme ait yapı kayıt belgesi, yapı için mimar tarafından düzenlenmiş proje, tüm kat maliklerinin imzaladığı yönetim planı ve tüm kat maliklerinin muvafakati ile doğrudan tapu müdürlüğüne müracaat edilerek söz konusu bağımsız bölümün tapusu alınabilir.
Yapı kayıt belgesi alındıktan sonra tadilat yapılabilir mi?
Yapı Kayıt Belgesi Alınan Yerlerde Tadilat Ruhsatı Gerektirmeyen Tadilat. Bu hüküm kapsamında, inşaat halinde olmayan, yani bitmiş kullanılmakta olan bir yapı için Yapı Kayıt Belgesi alındıktan sonra, yapıda ruhsat alınmaksızın basit onarım ve tadilatlar yapılabilecektir.
Yapı kayıt belgesi ile satış yapılabilir mi?
5-) Yapı Kayıt Belgesi alan kişi bu belge ile yapının satışını yapabilir mi? Bu belge alındıktan sonra kat mülkiyetine geçilmesi durumunda kendi bağımsız bölümünü satılabilir.
Yapı kayıt belgesi belediyeye verilecek mi?
MADDE 6 – (1) Yapı Kayıt Belgesi verilen yapıların malikleri, bu belgenin bir örneğini belediye ve mücavir alan sınırları içinde ilgili belediyesine, bu sınırlar dışında il özel idaresine vermek zorundadır.
Yapı kayıt belgesi ile ev alınır mı?
Yapı Kayıt Belgesi ile kişiler, önce arsa emlak değeri ile yapı maliyeti toplamı üzerinden % 3’lük bedeli ödeyerek yapısını sisteme kaydedecek ve sonra iskan almak ve kat mülkiyetine geçmek için % 6 daha ödeyecek, böylece piyasada yasal olarak alınıp satılabilen bir mülkün sahibi olacak.
Yapı kayıt belgesi tapu yerine geçer mi?
Hayır, ne yazık ki yapı kayıt belgesi tapu yerine kullanılmasına olanak sağlanan bir belge değildir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan imar affı kapsamında yapı kayıt belgesi başvuru formu dolduran kişiler ardından bu belge ile tapu almak için sonraki adımları gerçekleştirecekler.
Yapı kayıt belgesi ile inşaat yapılabilir mi?
Yapı Kayıt belgesi verilmesine ilişkin usul ve esaslarda “(6) İnşaat halindeki yapılarda 31/12/2017 tarihi itibari ile bitmiş olan kısımlar için ilave inşaat alanı ihdas etmemek şartı ile Yapı Kayıt Belgesi verilir ve Yapı Kayıt Belgesi verilen kısımların eksik inşaat işleri tamamlanabilir.” hükmü bulunmaktadır.
YAPI kayıt belgesi iptal olursa ne olur?
Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen yapılar, kaçak yapı statüsüne girdiğinden ilgili yapılar yıkım ve para cezasıyla da karşı karşıya kalacak. Yapı Kayıt Belgesi ‘nin iptaline ilişkin verilen karar bir idari işlem olup, bu karara karşı ilgili valiliğin bulunduğu yerdeki idare mahkemesi nezdinde iptal davası açılabiliyor.
Imar barışı 2020 de devam edecek mi?
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şubat 2020 ‘de yaptığı açıklamada “Gelinen tarih itibarıyla yaklaşık 30 bin yapı kayıt belgesi aykırılık nedeniyle iptal edilmiştir ve bu yapılara ilişkin de hukuki süreç başlatılmıştır. Yeni bir imar barışı süreci şu an için söz konusu değil” demişti.
Yapı kayıt belgesi olan yere ruhsat alınır mı?
Yapı kayıt belgesiyle kayıt altına alınan ruhsatsız yapılar için işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınabilir. Bu yapılar bakımından işyerinin yapı kullanma iznine (iskan) sahip olması şartı aranmaz.
Yapı kayıt belgesi olan yer yıkılabilir mi?
Yapı kayıt belgesi iptal olan bina için yıkım kararı alınabilir ve bu bina mühürlenebilir. Ayrıca kişi hakkında idari para cezası söz konusu olacaktır. Kişiye tanınan süre içerisinde yapı yıkılmazsa tekrar idari para cezası işlemi söz konusu olabilir.
Imar barışı ödeme yapılmazsa ne olur?
İmar barışına başvuru yapmayan ya da başvuru yapmasına rağmen son ödeme tarihi içerisinde borcunu ödemeyen kişiler imar barışından yararlanma hakkını kaybedecekler. Yani başvuru yapsalar dahi imar barışı hakkını kaybedecekler.
Yapı kayıt belgesi belediyenin hangi birimine verilecek?
Yapı Kayıt Belgesi verilen yapıların malikleri, bu belgenin bir örneğini belediye ve mücavir alan sınırları içinde ilgili belediyesine, bu sınırlar dışında il özel idaresine veriliyor.
Yapı kayıt belgesi nasıl devredilir?
Yapı kayıt belgesi malikinin kişinin yapı kayıt belgesi aldığı taşınmazın satışı sonrası devir işleminin yapılabilmesi için yapı satışını gösterir belge, alıcıya ait TC kimlik numarasını gösterir belge, adres ve iletişim bilgileriyle Valiliğe (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne) başvurulması gerekiyor.
Yapı kayıt belgesi hangi binalara verilir?
(4) Belediyelerin özel mülkiyetinde olan taşınmazlar üzerine inşa edilmiş olan yapılara Yapı Kayıt Belgesi verilebilir.