Sık sorulan: Yapı Kullanma Izin Belgesi Harcını Kim Öder?

Yapı kullanma izin belgesi kime ait?

Yapı kullanma izin belgesini inşaat sahibinin, müteahhidin veya yapı yetkilisinin bir dilekçe ile Belediyeye müracaat edilerek alması gerekmektedir. 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 30.maddesine göre verilen yapı kullanma izin belgesi olmayan daire veyahut diğer bağımsız bölümlerin kullanımına ve oturumuna izin verilmiyor.

Yapı kullanma izin belgesi masrafları ne kadar?

1000 metrekareye kadar Konut-Rezidans projelerinin yapı kullanma izin belgesi ücreti 4.03 TL oldu. Metrekare başına 37 kuruş zam yapıldı. İmar durum belgesi alma ücreti 66 TL’ye çıktı. Yeni yapı ruhsatı alınmasına ilişkin 1000 metrekareye kadar konut, rezidans metrekare başına 10.68 TL’den 11.75 TL’ye ulaştı.

Yapı kullanma izin belgesi harcı nereye ödenir?

İskan, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece veriliyor. Bunun için harç da ödeniyor.

Iskan ruhsatı masrafı ne kadar?

2020 İskan Harçları Bu sebeple 150×4.03=604.50 TL ücret ödemeniz gerekmektedir.

Yapı kullanma izin belgesi ve iskan aynı mıdır?

Peki, yapı kullanma izin belgesi iskan mıdır? Yapı kullanma izin belgesi, aynı zamanda iskan oluyor. Yapı kullanma izninin verilebilmesi için inşaatın yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor.

You might be interested:  Sık sorulan: Yapı Kredi Hesabımda Ne Kadar Var?

Evin oturma ruhsatı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Satın almayı düşündüğünüz gayrimenkulün iskân durumu tapu belgesi üzerinde yer alan bilgilere göre değerlendirilir. Gayrimenkulün niteliği, tapu belgesi üzerinde yazılı olan kısımlarda işaretlidir. Burada kat mülkiyeti ibaresinin vurgulanmış olması söz konusu yapının iskân iznine sahip olduğu anlamına gelir.

Yapı kullanma izin belgesi olmazsa ne olur?

İskan ( yapı kullanma izni ) alınmazsa ne olur? İmar Kanunu uyarınca inşaatın bitme günü, kullanma izninin verildiği tarih olarak kabul edilmiştir. Buna göre; Kullanma izni verilmeyen veya alınmayan yapılar, bu izin alınıncaya dek elektrik, su ve kanalizasyon hizmetlerinden ve tesislerinden faydalandırılmaz.

Yapı kullanma izin belgesinde nelere bakılır?

Yapı Kullanma İzin Belgesi için Neler Gerekir?

  • Tapu kayıt bilgileri.
  • Yapı kullanım izni için dilekçe.
  • Vergi Dairesi’nden “borcu yok” yazısı
  • Proje müellifleri raporu.
  • Dış kanal belgesi.
  • Telekom aboneliği.
  • Yapı Denetim Kurulu onay belgeleri.
  • Emlak ve çevre temizlikten alınacak “borcu yok” belgesi.

Bina oturma izni kaç para?

Yapı kullanım izin belgesi almak isteyenlerin ödemesi gereken bedeller 2016 yılı için şöyledir:Eğer eviniz bir rezidans içerisinde ve binanızın oturumu bin metrekare ve altında ise metrekare başına 2.75 lira: bin – 15 bin metrekare arasında ise 2.97 lira; 15 bin- 50 bin metrekare arasında ise 3.08 lira; 50 bin- 100 bin

Mesken parası nereye ödenir?

Buna göre tapu harçları, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca tahsil yetkisi verilen kamu bankalarına da ödenebilir. Halk Bankası, Vakıflar Bankası ve Ziraat Bankasına ait banka ve kredi kartları ile İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden de tapu harç ödemesi yapılabilir.

Iskan masrafları ne kadar tutar?

İskan harcı 2021 ücretleri

  • Konut- Rezidans 1000 metrekareye kadar metrekare 4.03 TL.
  • Konut- Rezidans 1.000- 15.000 metrekare 4.36 TL.
  • Konut, Rezidans 15.000- 50.000 metrekare 4.51 TL.
  • Konut- Rezidans 50.000- 100.000 metrekare 4.99 TL.
  • Konut, Rezidans 100.000 ve üzeri metrekare 5.64 TL.
You might be interested:  Imar Barışı Yapı Kullanma Izin Belgesi Nasıl Alınır?

Parselasyon harcı ne kadar?

İmar mevzuatı gereğince, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde imar kanununa göre ilk kez yapılan veya istek üzerine gerçekleştirilen müteakip parselasyon işlemleri üzerinden alınan harç.

Binada tek daireye iskan alınır mi?

Bireysel olarak iskan belgesini alabilmek mümkün olmuyor. İskan belgesini alabilmek için sadece müteahhitte olan belgelerin ilgili idarelere verilmesi gerekiyor.

Iskan bedelini kim öder?

Söz konusu iskan masrafının ödemesi ise, iskan ruhsatını alan kişiye ait oluyor. Genel olarak iskan ruhsatını almak müteahhitlerin sorumluluğunda kabul edilse de, satış veya kat karşılığı sözleşmesinde bu konuyla ilgili bir madde yer alıyorsa bu madde uygulanıyor.

5 yıl içinde iskan alınmazsa ne olur?

Bina fiili olarak bitmiş ama iskan alınmamışsa da “Yapı ruhsatı alındıktan sonra iki yıl içinde inşaata başlanmazsa yada yapı ruhsatı tarihinden 5 yıl içinde yapı bitirilemezse yapı ruhsatı iptal olur. “ Gereği, Bina bitmiş bile olsa; yapı ruhsatı iptal ediliyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *