Contents
- 1 Araçta üst yapı değişikliği nedir?
- 2 Geri vites lambası ağır kusur mu?
- 3 Ağır Kusur nedir ne demek?
- 4 Genel muayene ve tespit muayenesi nedir?
- 5 Araç muayenesinde ağır kusurlar nelerdir 2020?
- 6 Beyaz geri vites lambası muayeneden geçer mi?
- 7 Kayar LED muayeneden geçer mi?
- 8 Arabanın geri vites lambası yanmıyor muayeneden geçer mi?
- 9 Hukukta ağır kusur nedir?
- 10 Araç muayene tekrarı nasıl olur?
- 11 Muayeneden kalan araca ceza yazılır mı?
- 12 Araç genel muayenesi nedir?
- 13 Tespit muayenesi nerede yapılır?
- 14 Tespit muayenesi ucretli mi?
Araçta üst yapı değişikliği nedir?
Aracın fabrika çıkışından sonra veya hizmet süresince üzerinde yapılan/yapılacak olan, aracın niteliğini değiştirmeye yönelik üst yapı ve benzeri işlemlere tadilat denir. Araç üzerinde yapılmış olan tadilatın projeye uygunluğunun tespit edilmesi Tadilat Sonrası Muayenedir.
Geri vites lambası ağır kusur mu?
Havalı Frenler, Mekanik Freni Sistemi, Kontrol bağlantı Uçları, Frenlerin Serbestliği, Yay Kurmalı El Fren Sistemi, Direksiyon, Görüş alanı, Dikiz Aynası, Camlar, Aydınlatma, Kısa Huzmeli Far, Park Lambası, Geri Vites Lambası, Dörtlü İkaz Sistemi, Elektrik Kabloları: Hafif Kusurlu Sayılır.
Ağır Kusur nedir ne demek?
Ağır Kusurlu: Yapılan muayene sonrasında aracın, tamire ihtiyaç duyulacak derecede eksiklerinin tespit edilmesi halidir. Bu durumda, aracın muayene raporuna “Geçici Kusurlu ” araç etiketi yapıştırılır.
Genel muayene ve tespit muayenesi nedir?
Tespit muayenesi sadece; Aracın üzerine logo takılması veya sökülmesi, Renk, şasi ve motor numarası tespiti, Ticari taksinin hususi araca, hususi aracın da ticari taksiye dönüşmesi işlemleri yapılır.
Araç muayenesinde ağır kusurlar nelerdir 2020?
Fren ve göz muayenesi testleri sonucunda ağır durum sayılanlar:
- yağ kaçağı olması
- frenlerin tutmaması
- sağ ve sol tekerlerde frenleme farkının %30 ve üzeri olması
- ABS sisteminin çalışmaması
- el freninin tutmaması
- fren diskleri ve balatalarda çatlak ya da bu parçalardan herhangi biri aşınma sınırına ulaşmış olması
Beyaz geri vites lambası muayeneden geçer mi?
Geri vites yada başka lamba fark etmez bütün yanmama durumları muayenede ağır kusurdur.
Kayar LED muayeneden geçer mi?
LED far ampulü takılmış araçlar, yalnızca far yön hatası (hafif kusur) alarak muayeneden geçebilir. LED, Xenon gibi gaz deşarjlı değildir.
Arabanın geri vites lambası yanmıyor muayeneden geçer mi?
Fabrikasyon tek geri vites lambası olanlar için sorun yok.
Hukukta ağır kusur nedir?
Ağır kusur, yargısal kararlarda “aynı durum ve koşullar altında her mantıklı insanın göstereceği en ilkel ( basit ) dikkat ve özenin gösterilmemesi” şeklinde tanımlanmaktadır.
Araç muayene tekrarı nasıl olur?
İlk muayeneden en fazla 30 gün içerisinde arızayı düzeltip tekrar muayeneye gitmelisiniz. Mutlaka ilk muayeneyi yaptırdığınız şehirdeki bir istasyondan randevu almanız gerekir. Aksi halde tekrar ücret vermeniz gerekir.
Muayeneden kalan araca ceza yazılır mı?
Ağır kusurlu bulunan araçlara, muayene istasyonu tarafından 1 aylık izin verilir. Bu 1 ay izin, aracın eksikliklerini yaptırması için verilmektedir. Bu belgeyi, trafik polisi yada jandarma trafik personeline gösterdiğinizde, muayeneden dolayı ceza -i işlem yapılmaz. Bu araçlar hiçbir şekilde trafiğe çıkamazlar.
Araç genel muayenesi nedir?
Araçların muayenesi, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 34. maddesi gereğince zorunlu olan, trafiğe çıkan motorlu ya da motorsuz taşıtların yolcu ve trafik güvenliliğine uygun nitelikleri taşıyıp taşımadığının kontrol edilmesidir.
Tespit muayenesi nerede yapılır?
Tespit muayenesi, tadilat sonrası muayene olarak da bilinmektedir. Tespit muayenesinde araçta gerçekleştirilen değişikliklerin projeye uygun olup olmadığının tespiti gerçekleştirilmektedir. Yine tüm araç muayene işlemlerinde olduğu gibi tespit muayenesi de TÜVTÜRK istasyonlarında yapılmaktadır.
Tespit muayenesi ucretli mi?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenen bu işlemler için istasyonlarımızda elektronik tespit belgesi düzenlenecek ve bu işlem için hiçbir ücret talep edilmeyecektir.