Contents
- 1 Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra tapu nasıl alinir?
- 2 Imar barışı yapı kayıt belgesi aldıktan sonra ne yapılır?
- 3 Onaylanmış yapı kayıt belgesi nasıl alınır?
- 4 Bağ evine yapı kayıt belgesi alınır mı?
- 5 Yapı kayıt belgesi ile satış yapılır mı?
- 6 Yapı kayıt belgesi ile ev alınır mı?
- 7 Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra değişiklik yapılabilir mi?
- 8 Yapı kayıt belgesi süresi bitti mi?
- 9 Yapı kayıt belgesi inşaat ruhsatı yerine geçer mi?
- 10 Yapı kayıt belgesi nasıl devredilir?
- 11 Yapı kayıt belgesi nasıl bulunur?
- 12 Yapı kayıt belgesi alınmış ne demek?
- 13 Bağ evi yapma şartları nelerdir?
- 14 Yapı kayıt belgesi olan yer yıkılabilir mi?
- 15 Bağ bahçe tapulu yere ev yapılır mı?
Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra tapu nasıl alinir?
Buranın tapusu alınabilir mi? Bağımsız bölüme ait yapı kayıt belgesi, yapı için mimar tarafından düzenlenmiş proje, tüm kat maliklerinin imzaladığı yönetim planı ve tüm kat maliklerinin muvafakati ile doğrudan tapu müdürlüğüne müracaat edilerek söz konusu bağımsız bölümün tapusu alınabilir.
Imar barışı yapı kayıt belgesi aldıktan sonra ne yapılır?
Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra yapılması gerekenler şu şekilde sıralanıyor:
- 1- Belgeyi belediyeye verin!
- 2- Konut aboneliklerinizi bağlatın!
- 3- Para ve yıkım cezalarını sildirin!
- 4- Belgenizi tapuya tescil edin!
- Yapı kayıt belgesi alınmazsa..
Onaylanmış yapı kayıt belgesi nasıl alınır?
Yapı Kayıt Belgesi için maliklerden biri ya da vekili e-devlet üzerinde yapı kayıt belgesi formunu doldurarak müracaatta bulunabiliyor. Ayrıca dileyenler başvurularını yetkili kurum ve kuruluşlar aracılığı ile de yapabilir.
Bağ evine yapı kayıt belgesi alınır mı?
Bağ evi yapmak için gerekli belgeler Örneğin, Köy alanlarında yapılan bakkal, berber gibi köy halkına hizmet veren yapılar için yapı ruhsat alınması gerekmez. İlgili kanunda belirtilen kapsamlar ruhsat gerektirmeyen yapılar hakkında bilgi edinerek, ruhsata gerek duymadan inşaata başlayabilir.
Yapı kayıt belgesi ile satış yapılır mı?
5-) Yapı Kayıt Belgesi alan kişi bu belge ile yapının satışını yapabilir mi? Bu belge alındıktan sonra kat mülkiyetine geçilmesi durumunda kendi bağımsız bölümünü satılabilir.
Yapı kayıt belgesi ile ev alınır mı?
Yapı Kayıt Belgesi ile kişiler, önce arsa emlak değeri ile yapı maliyeti toplamı üzerinden % 3’lük bedeli ödeyerek yapısını sisteme kaydedecek ve sonra iskan almak ve kat mülkiyetine geçmek için % 6 daha ödeyecek, böylece piyasada yasal olarak alınıp satılabilen bir mülkün sahibi olacak.
Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra değişiklik yapılabilir mi?
31/12/2017 tarihinden önce tamamlanmış yapılar ile ilgili olarak Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esasların 6 ncı maddesinin (7) nci fıkrasında “ Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılarda ruhsat alınmaksızın yapılabilecek basit onarım ve tadilatlar yapılabilir.” hükmü yer almaktadır.
Yapı kayıt belgesi süresi bitti mi?
MADDE 4 – (1) Yapı Kayıt Belgesi 31/12/2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için verilir. Yapı Kayıt Belgesi için müracaatın 31/10/2018 tarihine kadar yapılması ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 31/12/2018 tarihine kadar ödenmesi gerekir. Başvuru ve ödeme süresini bir yıla kadar uzatmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir.
Yapı kayıt belgesi inşaat ruhsatı yerine geçer mi?
Yapı Kayıt belgesi yapıyı ruhsat ve eklerine uygun hale getirmemektedir, bu sebeple Yapı Kayıt Belgesi yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak yapıldığını gösteren “ Yapı Kullanma İzin Belgesi ” ne eşdeğer bir belge niteliğinde değildir.
Yapı kayıt belgesi nasıl devredilir?
Yapı kayıt belgesi malikinin kişinin yapı kayıt belgesi aldığı taşınmazın satışı sonrası devir işleminin yapılabilmesi için yapı satışını gösterir belge, alıcıya ait TC kimlik numarasını gösterir belge, adres ve iletişim bilgileriyle Valiliğe (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne) başvurulması gerekiyor.
Yapı kayıt belgesi nasıl bulunur?
İmar barışı başvurusunun onaylanması ve yapı kayıt belgesinin de ödenmesi halinde sistem tarafından Yapı kayıt belgesi oluşturuluyor. Yapı kayıt belgesi, e-devlet üzerinden bilgisayara indirilebiliyor.
Yapı kayıt belgesi alınmış ne demek?
Yapı Kayıt Belgesi, yapılan bir binanın resmi olarak belirlenen şartlara uygunluğunu gösteren bir belgedir. Yapı kayıt almaya hak kazanamayan binalar için kaçak kabul edilmesi ve yıkım kararı alınması öngörülmüş, yıkım kararı iptali için ise yapı kayıt belgesi alınması zorunluluğu getirilmiştir.
Bağ evi yapma şartları nelerdir?
— Tarlaya bağ evi yapma şartlarında, inşaat ve tarım alanlarının toplamının 250 metrekareyi geçmemiş olması gerekmektedir, — Yolun, parselin sınırlarına 5 metreden daha fazla yaklaşmaması, durumunda bağ evlerinin yapılmasına izin verilir. — 50 metre ve 2 kat şartını geçmeyecek yükseklikte yapılmasıdır.
Yapı kayıt belgesi olan yer yıkılabilir mi?
Yapı kayıt belgesi iptal olan bina için yıkım kararı alınabilir ve bu bina mühürlenebilir. Ayrıca kişi hakkında idari para cezası söz konusu olacaktır. Kişiye tanınan süre içerisinde yapı yıkılmazsa tekrar idari para cezası işlemi söz konusu olabilir.
Bağ bahçe tapulu yere ev yapılır mı?
Araziyle ilgili gerekli cins değişikliği işleminin yapılması halinde imar şartlarına uygun şekilde inşat yapılabilir hale gelmektedir. Tapuda bağ, bahçe olarak yer alan arazinin arsaya dönüşme işleminin yapılmasıyla birlikte arazi içine prefabrik ev yapımı başlanabilir.