Soru: Yapı Kayıt Belgesi Nasıl Çıkarılır?

E devletten Yapı kayıt belgesi nasıl çıkarılır?

Yapı kayıt belgesi e devletten nasıl alınır? Yapı kayıt belgesi için başvuru onaylandığı taktirde e devlet sistemi üzarinden belge bilgisayara indirilir. Bilgisayara indirildikten sonra yazıcıdan yapı kayıt belgesi çıktısı alınabilir.

Yapı kayıt belgesini nereden alabilirim?

(3) Müracaatın e-Devlet üzerinden yapılması durumunda, Yapı Kayıt Belgesi formunun eksiksiz olarak doldurulmasından ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılmasından sonra, Yapı Kayıt Sistemi tarafından oluşturulan Yapı Kayıt Belgesi talepte bulunan yapı sahibince e-Devlet üzerinden alınır.

Yapı kayıt belgesi nasıl alınır 2021?

Başvurular, yapı maliklerinden herhangi biri veya vekili tarafından yapılabilecek. Müracaatlar e devlet üzerinden de yapılabilecek. Hesaplanacak maliyet bedelinin yüzde 3’ü ödenecek. Kayıt belgesi evlerde tapu gibi bir hüviyet oluşturacak.

Yapı kayıt belgesi nasıl devredilir?

Yapı kayıt belgesi malikinin kişinin yapı kayıt belgesi aldığı taşınmazın satışı sonrası devir işleminin yapılabilmesi için yapı satışını gösterir belge, alıcıya ait TC kimlik numarasını gösterir belge, adres ve iletişim bilgileriyle Valiliğe (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne) başvurulması gerekiyor.

You might be interested:  Soru: Yapı Kayıt Belgesi Alındıktan Sonra Ne Yapılacak?

Imar barışı Yapı kayıt belgesi nereden alınır?

İmar barışında e-devlet üzerinden başvurulabiliyor.

Yapı kayıt belgesi tapuya dönüşecek mi?

Çünkü yapı kayıt belgesi tapu yerine geçmiyor. Ancak tapu almak isteyen kişilerin yapı kayıt belgesi alarak ilk adımı atmaları gerekiyor. Yani tapu almak isteyen kişilerin ilk önce imar barışı başvurusunda bulunmaları, ardından yapı kayıt belgesi başvuru formu doldurmaları isteniyor.

Yapı kayıt belgeli ev alınır mı?

Yapı Kayıt Belgesi ile kişiler, önce arsa emlak değeri ile yapı maliyeti toplamı üzerinden % 3’lük bedeli ödeyerek yapısını sisteme kaydedecek ve sonra iskan almak ve kat mülkiyetine geçmek için % 6 daha ödeyecek, böylece piyasada yasal olarak alınıp satılabilen bir mülkün sahibi olacak.

Yapı kayıt belgesinden sonra tapu nasıl alınır?

Buranın tapusu alınabilir mi? Bağımsız bölüme ait yapı kayıt belgesi, yapı için mimar tarafından düzenlenmiş proje, tüm kat maliklerinin imzaladığı yönetim planı ve tüm kat maliklerinin muvafakati ile doğrudan tapu müdürlüğüne müracaat edilerek söz konusu bağımsız bölümün tapusu alınabilir.

Yapı kayıt belgesini kimler alabilir?

Yapı kayıt belgesi başvurusu için muvafakat gerekmemekte olup maliklerden birinin başvurusu yeterli olacaktır. Ancak kat mülkiyetine geçilmek istenirse tüm maliklerin muvafakati gerekmektedir.

Yapı kayıt belgesi ne zamana kadar geçerli?

MADDE 4 – (1) Yapı Kayıt Belgesi 31/12/2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için verilir. Yapı Kayıt Belgesi için müracaatın 31/10/2018 tarihine kadar yapılması ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 31/12/2018 tarihine kadar ödenmesi gerekir. Başvuru ve ödeme süresini bir yıla kadar uzatmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir.

Yapı kayıt belgesi olmazsa ne olur?

Yapı kayıt belgesi olmayan binaların, abonelik açtırmaları yasaktır. Yapı kayıt almaya hak kazanamayan binalar için kaçak kabul edilmesi ve yıkım kararı alınması öngörülmüş, yıkım kararı iptali için ise yapı kayıt belgesi alınması zorunluluğu getirilmiştir.

You might be interested:  Sık sorulan: Yapı Denetimi Kim Yapar?

Yapı kayıt belgeli ne demek?

Yapı Kayıt Belgesi; ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak 31/12/2017 tarihinden önce yapı – lan bir yapının kayıt altına alınması ve kullanımına yönelik olarak veri- len, imar bakımından ilave bir hak sağlamayan ve kazanılmış hak oluş- turmayan, yapının imar durumu ve ruhsata uygun hale getirilmesi veya

Yapı kayıt belgesi ile satış yapılır mı?

5-) Yapı Kayıt Belgesi alan kişi bu belge ile yapının satışını yapabilir mi? Bu belge alındıktan sonra kat mülkiyetine geçilmesi durumunda kendi bağımsız bölümünü satılabilir.

Yapı kayıt belgesi ile neler yapılabilir?

Yapı kayıt belgesi almanın 6 önemli faydası

  1. Cins tashihi ve kat mülkiyeti tesisi.
  2. Su, elektrik ve doğalgaz bağlanması
  3. 3. Ruhsatsız yapıya ilişkin yıkım kararları ve para cezalarının iptali.
  4. İşyeri açma ve çalışma ruhsatının alınması
  5. Gayrimenkulün değerinin artması
  6. Krediye konu edilebilir hale gelmesi.

YAPI kayıt belgesi aldiktan sonra ne yapilacak?

Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra yapılması gerekenler şu şekilde sıralanıyor:

  • 1- Belgeyi belediyeye verin!
  • 2- Konut aboneliklerinizi bağlatın!
  • 3- Para ve yıkım cezalarını sildirin!
  • 4- Belgenizi tapuya tescil edin!
  • Yapı kayıt belgesi alınmazsa..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *