Soru: Yapı Kredi Hesap Işletim Ücreti Ne Zaman Kesilir?

Yapı Kredi hesap işletim ücreti alıyor mu?

Bankamız uygulaması çerçevesinde, 6 aylık dönemlerde Türk Lirası (TL) ve Yabancı Para (YP) vadesiz mevduat hesaplarından hesap sayısına bağlı olmaksızın müşteri bazında tek bir Hesap İşletim Ücreti tahsilatı yapılmaktadır. Birden fazla TL ve YP vadesiz mevduat hesabı olması durumunda, tek bir ücret tahsil edilmektedir.

Vadesiz hesap para keser mi?

Hesap işletim ücreti, vadesiz hesapta para olması durumunda müşterinin hesabından otomatik olarak kesilir.

Vadesiz hesap ücretli mi?

Bankalar vadesiz hesap açmak için bir ücret talep etmezler ancak vadesiz hesaplara sağladıkları hizmetler karşılığında yıllık hesap işletim ücreti adı altında bir ücret talep ederler. Bu ücret otomatik olarak yılda bir veya altı ayda bir kez hesap bakiyesinden alınır.

Vadeli hesaptan hesap işletim ücreti alınıyor mu?

Fakat bazı bankalar hesap işletim ücreti almamaktadır. Hesap işletim ücreti, bankaların vadesiz veya vadeli hesap sahibi vatandaşlardan aldığı kullanım bedelidir. Hesap işletim ücreti bankaların müşterilerine vermiş olduğu kredi kartı veya banka kartı gibi hizmetlerin işletim ücreti olarak talep edilmektedir.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Yapı Kredi Müşteri Hizmetleri Nasıl Ulaşırım?

Yapı Kredi vadesiz hesap ücreti ne kadar?

Vadesiz hesap açılışı ücretsizdir, bireysel müşterilerimizden hesap işletim ücreti alınmamaktadır.

Yapı Kredi Fast ücretli mi?

Yapı Kredi FAST işlemlerine resmi olarak uygulanacak olan işlem ücreti banka tarafından 1,14 TL olarak açıklanmıştır.

Vadesiz altın Hesabı ücretli mi?

İşçilik maliyeti ödemeniz gerekmez. Çalınma riski olmadan, hesabınızda güvenle altın biriktirirsiniz. Vadesiz Altın Hesabı ‘nızdan hesap işletim ücreti alınmamaktadır.

Iş bankası hesap işletim ücreti ne zaman kesilir?

Bankamız uygulaması çerçevesinde, 6 aylık dönem sonlarında vadesiz mevduat grubundaki TP ve YP hesaplardan ” Hesap İşletim Ücreti ” (HİÜ) tahsil edilmektedir.

Vakıfbank hesap işletim ücreti alıyor mu?

Vakıflar Bankası nezdinde bulunan tüm vadesiz TL, vadesiz Euro ve Dolar hesaplarından hesap işletim ücreti alınabilmektedir. Vakıfbank hesap işletim ücreti tahsilat dönemi aylık olarak belirlendiği için hesap açılışınızın ardından her ay periyodik olarak bu tutar alınmaktadır.

Vadesiz hesapta faiz var mı?

Vadesiz hesaplarda bulunan paralara, vadeli hesaplarda olduğu gibi faiz işletilmediği için vadesiz hesap para biriktirme amacına uygun bir hesap türü değildir. Vadesiz hesapta tutulan paraların cepteki paradan pek bir farkı yoktur ve hesap bakiyesi sıfıra düştüğünde hesap kapanmaz.

Garanti Bankası vadesiz hesap işletim ücreti var mı?

Hesap işletim ücreti almayan bankalar arasında Garanti Bankası ‘nı sıkça görmenizin nedeni ise Igaranti uygulamasıdır. Bankanın bu uygulaması müşterilerine oldukça fazla avantaj sunuyor. Bunlardan biri de hesap işletim ücretidir. Igaranti uygulamasıyla açılan hesaplardan işletim ücreti alınmaz.

Ziraat Bankası hesap işletim ücreti alıyor mu?

Ziraat Bankası için vadesiz mevduat hesaplarında tutulan miktar önemlidir. Bu nedenle vadesiz hesabında 800 TL ve üzeri mevduat bulunan müşterilerden hesap işletim ücreti talep etmez. Üstelik bu avantaj sadece TL hesapları için değil YP hesaplarında da geçerlidir.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Yapı Tesisat Teknolojisi Ne Iş Yapar?

Hesap işletim ücreti alınır mı?

Bankaların ‘ hesap işletim ücreti ‘ ile ilgili Danıştay 10. Dairesi’nden kritik bir karar çıktı. Daire, bankaların müşterilerinden aldığı ‘ hesap işletim ücretini ‘ almaya devam edebileceğine hükmetti. Danıştay kararında, söz konusu ücretin alınmasında ‘hukuka aykırılık yok’ denildi.

Hesap işletim ücreti ne kadardır?

Hesap İşletim Ücreti nedir? Hesap İşletim Ücreti (H.İ. Ü.) TL/YP vadesiz mevduat hesapları aracılığı ile sunulan fiyatlandırılmamış hizmetlerin bedeli ve operasyonel işlem maliyetlerinin karşılığı olarak tahsil edilen masraf tutarıdır.

Hesap işletim ücreti kaldırıldı mı?

Danıştay 10. Dairesi, milyonlarca banka müşterisini üzecek bir karar verdi. Daire, bankaların müşterilerinden aldığı ” hesap işletim ücreti “ni almaya devam edebileceğine hükmetti. Daire kararında “Söz konusu ücretin alınmasında hukuka aykırılık yok” denildi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *