Contents
- 1 Yapı kayıt belgesini kim verir?
- 2 Yapı kayıt belgesi için nereye başvurulur?
- 3 Yapı kayıt belgesi ne zaman son?
- 4 Imar barışı için nereye başvurulur?
- 5 Yapı kayıt belgesinden sonra tapu nasıl alınır?
- 6 Yapı kayıt belgesi yoksa ne olur?
- 7 Yapı kayıt belgesi ücreti ne kadar?
- 8 Yapı kayıt belgesi ile satış yapılabilir mi?
- 9 Yapı kayıt belgesi alındıktan sonra ne yapmalı?
- 10 Yapı kayıt belgesi iptal edilenler ne yapacak?
- 11 Yapı Kayıt belgesi devam ediyor mu?
- 12 Yapı kayıt belgesi olan yer yıkılabilir mi?
- 13 Imar barışı 2021 de olacak mı?
- 14 Imar barışı ne zaman gelecek 2021?
- 15 Imar barışı 2020 ye uzar mı?
Yapı kayıt belgesini kim verir?
MADDE 6 – (1) Yapı Kayıt Belgesi verilen yapıların malikleri, bu belgenin bir örneğini belediye ve mücavir alan sınırları içinde ilgili belediyesine, bu sınırlar dışında il özel idaresine vermek zorundadır.
Yapı kayıt belgesi için nereye başvurulur?
Yapı Kayıt Belgesi için müracatlar, yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, e-Devlet üzerinden yapı kayıt belgesi formunun doldurulmasıyla veya kurum ve kuruluşlara yapılabilecek.
Yapı kayıt belgesi ne zaman son?
İmar Barışı kapsamında yapı kayıt belgesi başvuruları için sürenin uzatılmasına karar verildi. Son başvuru tarihi 15/06/2019, ödeme tarihi ise 30/06/2019 olarak belirlenmiştir.
Imar barışı için nereye başvurulur?
İMAR BARIŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması amacıyla 31 Aralık 2017’den önce yapılan konut ya da iş yerleri için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’ne başvurulacak.
Yapı kayıt belgesinden sonra tapu nasıl alınır?
Buranın tapusu alınabilir mi? Bağımsız bölüme ait yapı kayıt belgesi, yapı için mimar tarafından düzenlenmiş proje, tüm kat maliklerinin imzaladığı yönetim planı ve tüm kat maliklerinin muvafakati ile doğrudan tapu müdürlüğüne müracaat edilerek söz konusu bağımsız bölümün tapusu alınabilir.
Yapı kayıt belgesi yoksa ne olur?
Yapı kayıt belgesi olmayan binaların, abonelik açtırmaları yasaktır. Yapı kayıt almaya hak kazanamayan binalar için kaçak kabul edilmesi ve yıkım kararı alınması öngörülmüş, yıkım kararı iptali için ise yapı kayıt belgesi alınması zorunluluğu getirilmiştir.
Yapı kayıt belgesi ücreti ne kadar?
Tarımsal amaçlı basit binalar için metrekareye 200 TL, 1-2 katlı binalar ve basit sanayi yapıları için metrekareye 600 TL, 3-7 katlı binalar ve entegre sanayi yapıları için metrekareye bin TL, 8 ve daha yüksek katlı binalar için metrekareye bin 600 TL, lüks binalar, villa, alışveriş kompleksi, hastane gibi yapılar için
Yapı kayıt belgesi ile satış yapılabilir mi?
5-) Yapı Kayıt Belgesi alan kişi bu belge ile yapının satışını yapabilir mi? Bu belge alındıktan sonra kat mülkiyetine geçilmesi durumunda kendi bağımsız bölümünü satılabilir.
Yapı kayıt belgesi alındıktan sonra ne yapmalı?
Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra yapılması gerekenler şu şekilde sıralanıyor:
- 1- Belgeyi belediyeye verin!
- 2- Konut aboneliklerinizi bağlatın!
- 3- Para ve yıkım cezalarını sildirin!
- 4- Belgenizi tapuya tescil edin!
- Yapı kayıt belgesi alınmazsa..
Yapı kayıt belgesi iptal edilenler ne yapacak?
Yapı Kayıt Belgesi ‘nin iptaline ilişkin verilen karar bir idari işlem olup, bu karara karşı ilgili valiliğin bulunduğu yerdeki idare mahkemesi nezdinde iptal davası açılabiliyor. Böyle bir kararı tebliğ alan Yapı Kayıt Belgesi sahibinin 60 gün içinde dava açması gerekiyor.
Yapı Kayıt belgesi devam ediyor mu?
Yapı kayıt belgesi almak için bedelin en az yüzde 25’inin yatırılması gereken uygulamada, geri kalan ödeme için verilen süre ise 31 Aralık 2019’da sona erdi. Bu kapsamda bugüne kadar, yapı kayıt belgesi alınamayacak yapılardan olduğu için mevzuata aykırılığı tespit edilen 20 bin 158 kişinin belgesi iptal edildi.
Yapı kayıt belgesi olan yer yıkılabilir mi?
Yapı kayıt belgesi iptal olan bina için yıkım kararı alınabilir ve bu bina mühürlenebilir. Ayrıca kişi hakkında idari para cezası söz konusu olacaktır. Kişiye tanınan süre içerisinde yapı yıkılmazsa tekrar idari para cezası işlemi söz konusu olabilir.
Imar barışı 2021 de olacak mı?
2018 yılından önce yapılan kaçak yapılara af sağlayan imar barışı için son başvuru tarihini kaçıran ya da yapı kayıt belgesi son ödeme tarihi içerisinde işlemlerini yapamayan kişiler için 2021 yılı yeni imar barışı umudunu da beraberinde getirdi.
Imar barışı ne zaman gelecek 2021?
İmar Barışı tüm Detaylar | 24 Ağustos 2021.
Imar barışı 2020 ye uzar mı?
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “15 Haziran’da imar barışına başvuru süresi tamamlanıyor. Herhangi bir uzatma şu an için söz konusu değil.” dedi